Koostöös Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumiga kuulutati välja tänavu juba seitsmes Georg Hackenschmidti raamatuauhinna võitja, kelleks sai Märt Roosna raamatuga "Terava keelega. Avo Keele ja Eesti võrkpallimeeskonna lugu". Auhinna saaja valiti kõigi eestikeelsete spordiraamatute hulgast, mis ilmusid Eestis esmakordselt 2017. aasta jooksul. Auhinna suurus oli 1000 € ja sellega kaasnes ka traditsiooniline auhinnakuju, mille autor on skulptor Jass Kaselaan.

"Olen ausalt öeldes täitsa pahviks löödud," lausus aastaid spordireporterina töötanud Roosna, kes varem on avaldanud vaid õhukese luulekogu "Ellutung" ja sedagi juba 16 aastat tagasi.

"Uskumatu, et meie võrkpalliraamat tunnistati parimaks aastal, mil ilmus nii palju häid ja värvikaid raamatuid. Kui oma eluloo panid kirja sellised legendid nagu Erika Salumäe, Ott Kiivikas ja Kaia Kanepi. Lisaks ilmus ka mitmeid mahukaid ajalooraamatuid eesotsas vanameister Deivil Tserbi toimetatud ujumisraamatuga ning palju muud põnevat. Olen väga tänulik selle auhinna eest. Tänud Avo Keelele, et ta nõustus olema selle Eesti võrkpalli raamatu käilakuju ja soostus rääkima avameelselt kõigest. Tänud fotograafidele, toimetajatele, kujundajatele, kirjastajatele. Aga kõige suuremad tänud lähevad kindlasti mu üliarmsale elukaaslasele Martinale, pean olema väga õnnelik, et ta pole meie pisitütrega juba ammu ära kolinud, sest nende kahe aasta jooksul tegelesin ma rohkem raamatu ja töö kui oma perega. Tänud kannatlikkuse eest!"