Kui Balti liigas sai Rakvere Tartust poolfinaalis jagu ja võitis lõpuks ka karika, siis nüüd võtsid Emajõe Ateena pallurid Eesti meistrivõistluste poolfinaali avavaatuses revanši.

Mart Naaber tõi Bigbankile 16, Stefan Kaibald 14 ja Meelis Kivisild 11 punkti, Rakvere resultatiivseimad olid Siim Põlluäär 21 ning Romet Priimägi ja Kevin Saar 12ga.

Harva juhtub, et võistkonna suurimaks punktitoojaks kerkib keskblokeerija. Põhihooajal lootis Bigbank kõige enam kanadalasest diagonaalründaja Bradley Gunterile. Balti liiga veerandfinaalis jalga vigastanud suruhaamer tuli täna teises geimis platsile, kuid esialgu on tema löögikõrgused veel varasemaga võrreldes madalad ja mängukindlus tahab taastamist. Kanadalase kontole sigines kaheksa silma. Liidriks kerkis hoopis 212sentimeetrine Mart Naaber. Ta realiseeris 19 rünnakust 14 (74%), lisas 2 blokki ning mehe efektiivsusnäit oli +13!

Play-off’is on kõige tähtsam, et võitsime mängu. Mängupaus oli meil pärast Balti liigat päris pikk, alguses ei saanud vedama. Proovisin alguses mängitada diagonaalründaja kohal Markus Uuskarit, kuid algus oli õnnetu ja kogu mäng muutus ebakindlaks. Ka Toms Vanags, kes võiks võtta sellises olukorras mängu enda vedada, oli alguses väga kehv,“ lahkas Taaralinna tiimi pealik Oliver Lüütsepp, kes tõi teises geimis mängu pöörde, vahetades platsile Gunteri, Robert Viiberi ja Michael Michelau. „Oleks tahtnud Bradleyt veel säästa, aga midagi ei olnud teha. Ta jalg oli kõvasti ära teibitud ja tippvormist on muidugi kaugel. Aga isegi sellise löögikõrguse pealt suutis tänu osavusele eesliinis pallid ära lüüa, tagaliinis realiseerimiseks oleks vaja võimsust juurde. Ta platsilolek annab teistele palju kindlust juurde, isegi kui ta ise palju punkte ei too. Mardi üle olen väga uhke ja kogu meeskond peab talle tänulik olema. Kindlasti oli see ta parim mäng. Ka Kivisild tegutses keskel hästi, nii pidid vastased neid kahe mehega valvama hakkama.“

Mõlemad tiimid eksisid palju servijoonel: Tartu 21 ja Rakvere 20 korda. Kusjuures Tartu tegi kõik eksimused esimese kolme geimiga ning kahes viimases ei vääratatud enam kordagi. "Tahtsime servil riske võtta ja neid suruda, aga stabiilsus osutus olematuks. Siis andsin meestele käsu, et keegi ühes geimis topeltviga teha ei või," selgitas Lüütsepp. STATISTIKA

Tartu juhib kolme võiduni peetavat poolfinaalseeriat 1:0, järgmine kohtumine toimub juba kolmapäeval Rakveres. Teises paaris juhib Tallinna Selver Pärnu VK vastu samuti 1:0.