Kõik matšid toimuvad K-1 reeglite järgi, mis tähendab, kokku on kolm kaheminutilist raundi ja vastast võib lüüa nii käte kui ka jalgadega, lubatud on 1 põlvelöök korraga. Keelatud on löögid kuklasse ja kubemesse ning küünarnukkidega. K-1 on kõige populaarsem püstivõitluse stiil maailmas.

Xplosion Estonial toimub kahte sorti matše: 8-mehe play-off tiitliturniir kuni 70 kg kaaluvate meeste vahel ning eri kehakaaludes superfightid. Võistlustest võtab osa Eesti taipoksi eliit, kes võõrustab kodus mitmeid välisvõitlejaid sellistest riikidest nagu Belgia, Ukraina, Inglismaa, Poola, Läti ja Saksamaa.

Xplosion Estonia 8-mehe turniiri paarid:

Pavel Nazarov LAT (Golden Glory Latvia) vs Andrei Schevchenko UKR (King Gym Hannover)

Daniel Jedrewski POL (Hunter Gym) vs Mirkko Moisar EST (TTPK/Team Moisar)

Marcus Krischer GER (King Gym Hannover) vs Luke Whelan ENG (Double KK Gym)

Selim Zerouali BEL vs Edvin-Erik Kibus EST (Exellence Gym)

Kahjuks on üks turniiril osaleja Tadas Jonkus Leedust end hiljuti vigastanud ning tema seekord peab matšid vahele jätma.

Superfightide fightcard on järgmine:

75 kg - Ilyas Rustamov EST (Team Moisar) vs Nikita Mihhailovski EST (EAK)

75 kg - Aleksander Sokolovski EST (Garant Gym) vs Karol Jankowski POL

85 kg - Maxim Võrovski EST (First Fighting Club) vs Andrei Manzolo EST (EAK)

Kaalumine möödus edukalt, sest kõik mehed, välja arvatud Rustamovi vastane Nikita Mihhailovski, olid ennast õigesse kehakaalu ajanud. Paar tundi hiljem oli ka Mihhailovski saunatamise tulemusena õiges kehakaalus ning homseks võistluseks valmis.

Mirkko Moisar oli väga enesekindel ning pressikonverentsi lõpus kuulutas juba ennatlikult end ja Kibust kindlate turniiri finalistidena, sest Eesti mehed on end tõsiselt ette valmistanud ja valmis kodupubliku ootusi täitma!