Viie päeva jooksul leiavad aset erinevatel spordiväljakutel võistlused mitmetel kahevõitlusaladel - taekwon-do, kudo, karate, sambo, sportchan, muay thai, wu-shu, aikido, kura? ja teised. Eesti sportlasi osaleb mängudel ligi paarsada.

Paralleelselt toimub samal ajal ja kohas ka kultuuriprogramm, mille käigus tutvustatakse eri rahvaste kultuuri ja traditsioone.

Eesti-poolse korraldustoimkonna juhi ja Eesti Taekwon-do Liidu juhi Mihhail Kõlvarti sõnul on mängude eesmärgiks võitluskunstide kui spordiala ja tervisliku eluviisi populariseerimine ning erinevate kultuuride tutvustamine.

"Eestis ei toetata riiklikul tasandil võitluskunstidega tegelemist. Seetõttu saavad vaid mõned üksikud tipud osaleda rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. Tänu maailmamängudele on paljudel eesti sportlastel võimalus osaleda suurel rahvusvahelisel võistlusel," rääkis Kõlvart.

Spordisündmuse avatseremoonia toimub 25. veebruaril Saku Suurhallis, millele on kutsutud lisaks Eesti poolsetele korraldajatele, ametnikele ja sportlastele, Rahvusvahelise Olümpiakomitee liikmed Hein Verbruggen ja Chang Ung. Hein Verbruggen on samaaegselt Sport Accordi president.

Avatseremoonia raames toimub lisaks omalaadne võitluskunstide- ja folkloorigala, kus on võimalus vaadata nt Jaapani, Korea, Austraalia ja Lõuna-Aafrika meistrite esinemist. Programmikavas on peadpööritavad hüpped, esemete purustamine, eksootilised tantsud ja tuleshow.

"Tallinnas toimuvad IV rahvusvahelised võistluskunstide maailmamängud on ühtaegu suur spordivõistlus ja silmapaistev kultuurisündmus. Nendel mängudel avab sport meile oma ilu ja hinge, näitab ennast inimesi ühendava imelise jõuna, rahvusliku omapära kandjana, kuid jääb samas ürgseks jõu ja osavuse heitluseks, ausate reeglite järgi toimuvaks võitluseks," sõnas Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann.

Võitluskunstide maailmamängud kuuluvad Euroopa kultuuripealinna Tallinna 2011 ametlikku programmi. Maailmamängud on seni toimunud kaks korda Põhja-Koreas ja ühel korral Tais. Eestis on võitlusaladega seotud u 5000-6000 harrastussportlast.