MMA Euroopa meistrivõistluste poolfinaal toimus Austria esindaja Bogdan Gradi vastu. Nagu kahel eelmiselgi päeval, lõppes ka see kohtunike otsusega (29-28, 28-29 ja 30-27).

Eesti MMA võitlejat Kaupo Kokamäge (kergekaal) on tituleeritud oma kaalu underdog’iks. Kuid avaringis maailma edetabeli neljanda mehe ja seejärel soomlase ja austerlase võitnud Kokamägi on veenvalt esinenud ja finaalis.

Kokamägi domineeris taas maadlusega. Ohtlik olukord tekkis kolmandas raundis, kui austerlane sai korraks peale kolmnurkkägistuse. Kokamäel õnnestus sealt põgeneda ja võtta matši lõpuni küljekontroll.

Kokamägi ise ütles, et füüsiliselt see raskeim matš polnud. „Kergem oli, kui kaks eelmist. Kolmandas raundis olin väsinud ja jäin kägistusse kinni – kõige ohtlikum koht oli tõenäoliselt seal,“ leidis Kokamägi. „Austerlane sai korraks kägistuse õigesse asendisse, kuid siis sain võtta õige nurga ja viia põlved vahele. Ta pigistas täie jõuga ja oli pärast seda üsna väsinud.“

Nagu Kokamäe esimeseski matšis, olid ka seekord kohtunike hinnangud matšist pea äärmuslikult erinevad. „Eks mõned kohtunikud hindavad alistusüritusi kõrgemalt,“ leidis Kokamägi.

Finaalimatš toimub juba homme. Vastaseks on ülitugev Ukraina esindaja Pavel Senchenko. Kokamäel on vaid üks eesmärk: võita.

Kokamäe nurgameeskonnana kaasas olev MMA profivõitleja Sten Saaremäe hindas matši heaks: „Esimesed kaks raundi tegi Kaupo väga head tööd, kolmandas oli näha, et Kaupo väsis ära. Õnneks lahendas ta ohtliku olukorra väga rahulikult. Raundi lõpu pööras enda kasuks.“

Vastasnurk oli Saaremäe sõnul väga pettunud ja sõnas eestlastele, et tegu oli igava matšiga.
„Aga kui su võitleja ei suuda matši lõpetada, siis mis igavusest me räägime,“ imestas Saaremäe. „Kaupol oli hea minek. Nüüd ta taastub, saab korralikult süüa – kaaluga pole probleeme. Ta on homseks lahinguks valmis.“

Kokamäe üks treeneritest Vallo Hannus sõnas, et matš oli väga raske. „Ei teadnud viimase hetkeni, kes võidab,“ sõnas ta. „Alistusi hinnatakse väga kõrgelt ja austerlasel oli rünnak kaua peal - see seadis Kaupo ohtu.

Hannus sõnas ka, et tõenäoliselt ei saa kõrvaltvaataja aru, millise surve Kokamägi vastasele peale paneb.

„Vastased suutsid selgelt Kaupot alahinnata. Veerandfinaali vastane –soomlane- vaid oli selleks ette valmistunud, sest oli Kaupoga varemgi kohtunud,“ sõnas Hannus.

Kokamägi võitleb Euroopa meistritiitli nimel juba homme. Tema võit tähendaks ajaloo teist Euroopa meistritiitlit MMAs – esimese tõi koju kaks aastat tagasi Prahas toimunud MMA Euroopa meistrivõistlustelt Helin Paara.