Laagri üks eesmärkidest oli jagada huvilistele teadmisi ning kogemusi. Peamine siht oli aga valmistumine eeloleval laupäeval toimuvaks Kloogaranna Festivaliks, kus taaskord võitlusse astutakse.

"Viisime läbi võimsa taipoksi suvelaagri. Füüsiline vorm on väga hea ja oleme võistluseks valmis," rääkis Mirkko Moisar Delfile.

Markko Moisari vastaseks on rannaliiva peale püstitatud võitlusringis Viimsi Tigers Gymi võitleja Georg Sepp. Moisar ja Sepp on varasemalt samuti kindad kokku pannud ning siis jäi tulemuseks viik.

Matšid algavad kell 20.

Taipoksilaagris tegi teiste kõrval kaasa ka kaitseväe keeletoimetaja Kairi Vihman. "Läksin Tai poksi laagrisse, et unarusse jäänud harrastusega jälle alustada ja teha hea algus maratonitreeningutele. Laager täitis minu jaoks mõlemad eesmärgid - jooksutunne paranes iga päevaga ja samuti õppisin, tuletasin meelde ja harjutasin palju poksiga seotut," rääkis neiu.

"Ma teadsin, et laager tuleb raske. Üks läbiviija oli mu endine treener Edvin-Erik Kibus ja kui teised korraldajad on vennad Moisarid, siis suvituslaagrit oleks naiivne oodata. Eks ma selle pärast sinna nii väga minna tahtsingi - pärast pikki töökohustusi peamiselt paberite ja arvuti taga oli see ideaalne viis pisut ekstreemselt puhkust veeta - täielikult nautida seda, et teed kolm korda päevas trenni, muudkui sööd ja magad ega mõtle ühtegi argimõtet.

Teise päeva hommikusel jooksuringil, mis algas kell 7, mõtlesin küll, et millesse ma end mässinud olen, nii palju veel jäänud ja mina olen omadega täitsa läbi. Kui kõrval lippavad noored profipoksijad, on enesega raske rahul olla, aga pidi mõtlemist muutma ja enne 7,5 km pikkusele ringile minekut ka midagi sööma, siis läks lihtsamaks.

Kuigi laager oli pikk ja intensiivne, ei tulnud kordagi mõtet, et enam ei jaksa: kui kõik lähevad koos trenni, sööma ja magama, siis võitled koos kaaslastega lõpuni. Laagrisse saigi tuldud ennast ületama. Üksinda sellist päevakava läbi teha oleks minu jaoks küll võimatu, seda enam, et poksitrennis on ikka sõpra ka vaja.

Olin laagri ainus harrastuspoksija ja tüdruk, aga kui olla valmis proovikive ületama ja liitrite kaupa higi valama, siis koju minnes on küll sama ülev tunne kui maratoni lõpetamisel."