Peamatšis selgitati välja keskkaalu järgmine tiitlipretendent, kes saab enda vastaseks Vitor Belfort vs Anderson Silva matši võitja. Raskesport.ee annab väikese ülevaate toimunust.

Yushin Okami võitis Nate Marquardti otsusega (ühehäälne)

Nate Marquardtil ei tundunud matši algusest peale olevat kindlat ideed, kuidas Okamit võita. Maadlema ta otsustavalt ei läinud ja löömises otsis ka pigem üht suurt lööki. Ühe keskkaalu alalhoidlikuma mehe vastu sellise ideetusega minnes ei ole head tulemust oodata. Okami suutis olla praktiliselt terve matši aktiivsem pool, kes Marquardti survestas. UFC on lubanud selle matši võitjale järgmist tiitlimatši, mis toimub Belfort vs Silva võitja vastu. Kindlasti ei ole Okami UFC lemmikpretendent sellele kohale – suur fännibaas puudub, mees on tagasihoidlik ja konservatiivse stiiliga. Kui tema vastaseks saab Silva, siis tema vastu ei ole Okamil tõenäoliselt väga palju pakkuda. Samas on mees oma karjääriga UFCs selle võimaluse kindlasti välja teeninud.

Dennis Siver võitis Andre Winnerit alistusega (tagantkägistus) I raundis (3:37)

Andre Winner on vahepeal leidnud oma löökidesse väga palju teravust juurde. Tema jalgadega töötamist oli tõesti fantastiline vaadata. Ometigi ei ole kiirus ja teravus veel kõik. Kaval rebane Siver suutis kenasti ära oodata oma momendi, millal käsi Winneri rünnakule vahele visata – vaatamata sellele, et tema löömine oli Winneri omast tunduvalt aeglasem. Korralik tabamus viis matši maha ja alistamiseni.

Amir Sadollah võitis Peter Sobottat otsusega (ühehäälne)

Amir Sadollah hoidis terve matši korralikku survet ja võttis kindla otsuse. Saksamaa BJJ meister ei suutnud Sadollahit enda alla saada ja oma maasvõitlust näidata ning nii möödus suurem osa matšist lööke vahetades. Sakslase auks peab ütlema, et ta pidas väga kenasti vastu ja päris tõsisesse ohtu ei sattunudki.

Krzysztof Soszynski võitis Goran Reljicit otsusega (ühehäälne)

Kui tegemist on muidu vääriliste vastastega, siis saab otsustavaks sageli üks asi. Siin oli selleks asjaks võhm. Reljic soovis, et ta ei oleks kolmandas raundis enam puuris olnud ja mõneti teda seal enam polnudki. Võitis kindlasti õige mees ja Reljicil on teada, mille kallal edasi töötada.

Duane Ludwig võitis Nick Osipczaki otsusega (jagatud)

Selle matši tulemus tundub natuke kahtlane, kuna tundus, et Osipczak võitis kaks esimest raundi. Samas ei saa öelda, et Osipczak oleks viigi ära teeninud. Matš oli sarnase kolmanda raundiga nagu Soszynski ja Reljici matš - üks osapool selgelt ei soovinud enam puuris olla. Pigem tundus matši tulemus olevat viik, aga viimase raundi kaotas Osipczak tõesti kuhjaga.

Vladimir Matyushenko võitis Alexandre Ferreirat tehnilise nokaudiga (löögid) I raundis (2:20)
Vana rebane Matyushenko võttis suhteliselt kindlalt oma. Hetkeks tundus kohtuniku sekkumine liiga varane, aga samas oli Ferreira seis kaunis lootusetu.

Karlos Vemola võitis Seth Petruzellit tehnilise nokaudiga (löögid) I raundis (3:46)
Vemola omab kindlasti väga võimsat füüsist ja suudab teha päris meelelahutuslikke matše. UFC kaugele jõudmiseks on vaja muutuda märksa tehnilisemaks ja hoolikamaks. Aeg näitab.

Ülejäänud matšid:
Pascal Krauss võitis Mark Scanlonit otsusega (ühehäälne)
Kyle Noke võitis Rob Kimmonsit alistusega (tagantkägistus) II raundis (1:33)
Carlos Eduardo Rocha võitis Kris McCray alistusega (põlvelukk) I raundis (2:21)