Ürituse nimi on "UFC 132 - Cruz vs. Faber 2" ja korraldajaks on maailma suurim sportliku vabavõitluse organisatsioon UFC, teatas Raskesport.ee.

Nagu ürituse nimest välja võib lugeda, on mehed juba omavahel korra kohtunud. Kohtumine toimus WEC liigas ja kaaluks oli sulgkaal. Selle matši võitis giljotiinkägistusega Faber. See on siiani Cruzi ainuke kaotus. Vahepeal on palju muutunud: Cruz liikus WECi kukk-kaalu, tuli seal meistriks ja kaitses kaks korda tiitlit. Lisaks on vahepeal UFC WECi endaga liitunud ja nüüd võideldakse juba UFC vööde eest. Matš tuleb põnev.

Õhtu tähtsuselt teises matšis kohtuvad kunagine Pride FC täht ja sellel ajal enim teeninud MMA sportlane Wanderlei Silva ning UFC raudse käega ja peaga Chris Leben. Wanderlei hiilgeajad on ilmselgelt möödas ja UFCs ei ole tal väga hästi läinud. Kõva keskmiku Lebeni vastu suudab mees aga kindlasti tulise matši pidada ja miks mitte ka võita. Võib arvata, et just see on keskmise MMA fänni jaoks õhtu oodatuim matš - nimelt on mõlemale mehele taganemine mänguplaanis üsna vastuvõetamatu komponent.

Võitlusõhtul kohtab teisigi põnevaid matše ja nimesid. Näiteks saavad fännid näha vanameister Tito Ortizi ja "the Ultimate Fighter" saate võitnud Ryan Baderi vahelist jõukatsumist.

Ürituse kõik matšid:
Dominick Cruz vs Urijah Faber
Wanderlei Silva vs Chris Leben
Brian Bowles vs Takeya Mizugaki
Carlos Condit vs Dong Hyun Kim
Brad Tavares vs Aaron Simpson
Rafael dos Anjos vs George Sotiropoulos
Tito Ortiz vs Ryan Bader
Matt Wiman vs Dennis Siver
Melvin Guillard vs Shane Roller
Andre Winner vs Anthony Njokuani
Donny Walker vs Jeff Hougland