Tegelikult pidanuks matš toimuma Las Vegases - traditsiooniliselt peetakse UFC aasta viimane üritus just seal - , kui Jones poleks 9. detsembril andud positiivse dopinguproovi. Mehe kehast leiti sama anaboolse steroidi jälgi, millega ta jäi vahele ka 2017. aasta juulis enne tiitlimatši Daniel Cormierga. Toona võttis UFC temalt võidetud tiitlivöö ära ning USA antidopinguagentuur USADA määras Jonesile 15-kuulise võistluskeelu.

Jonesi ja Gustafssoni matš koos kõikide soojendusmatšidega (kokku 26 võitlejat) leiab aset 30. detsembril Californias Inglewoodis The Forumi hallis.

UFC teatel ei klassifitseeru 9. detsembril antud test otseselt dopingukontrollis põrumiseks, kuna keelatud ainet oli Jonesi kehas niivõrd vähe, et seda peeti lausa sellesama 2017. aasta proovi jääknähuks. Selline väide ei mõjunud aga Las Vegases toimuvaid spordiüritusi korraldavale Nevada osariigi spordikomisjonile (NSAC), kes enda pinnal matšil siiski toimuda ei lase.

California osariigi spordikomisjoni (CSAC) tegevdirektorile Andy Fosterile tundusid aga Jonesi juhtumi detailid usutavad. Ta oli ka 2017. aastal öelnud, et ei usu, nagu oleks Jones tahtlikult dopingut tarvitanud.

"Nevadal pole aega meiega kohtuda ja välja selgitada asju, mida California juba teab. Seega me viime ürituse Californiasse, mille komisjon on juba Jon Jonesi juhtumiga tegelenud," sõnas UFC president Dana White.

Gustafsson võtab Jonesi kallal Twitteris, öeldes, et "sa võid olla raketikütuse peal, kuid ma teen sulle ikka otsa peale".

31-aastane Jon Jones on oma 24-st matšist võitnud 22 (9 nokaudiga, 9 alistusega) ja kaotanud ühe (seesama eelmise aasta disklahv). Sama vana Alexander Gustafsson tuleb ringi kontoga 22-4 (11 võitu nokaudiga, 3 alistusega, 1 kaotus nokaudiga, 1 alistusega). Mehed kohtusid omavahel esimest korda 2013. aasta 21. septembril Torontos.