Kohus mõistis narkokuriteos süüdi Andres Liinsoo (29) ja Dmitri Ivanovi (31), kellest esimene sai üheksa aasta, ühe kuu ja 26 päeva pikkuse vangistuse ning teine kaheksa-aastase vangistuse, vahendas ERR.

Riigiprokurör Andres Ülviste taotles kohtuvaidluses meestele aasta võrra pikemaid vangistusi.

Koos eelmistega anti sama süüdistusega kohtu alla ka Priit Karotamm (24) ja Kristo Kosenkranius (21), kuid nende osas eraldas kohus materjalid süüasja lahendamiseks kokkuleppemenetluses.

Ivanov ja kaaslased mullu aasta lõpus kohtus:

Mullu veebruari alguses peeti kinni Hollandi võitlusklubis Combat Sports Academy treeninud 30-aastane Eesti päritolu sportliku vabavõitluse võitleja Dmitri "The Machine" Ivanov. Teda ja veel kolme meest - Andres Liinsood, Priit Karotamme ja Kristo Kosenkraniust - süüdistatakse narkootilise (kokaiini - toim.) ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslik käitlemises ning keelatud ja eriluba nõudva kauba ebaseaduslikus sisse- ja väljaveos.

Delfi on varasemalt kirjutanud, et Dmitri Ivanovi puhul on tegu Eestis sportliku vabavõitluse ehk MMA ringkondades hästi tuntud võitlejaga. Ta on viimased aastad treeninud mainekas Hollandi võitlusklubis Combat Sports Academy ning astunud üles mitmetel profimatšidel nii Eestis kui ka mujal. Eestis võitles Ivanov viimati 2013. aasta aprillis MMA Raju nimelisel võistlusel, kus jäi alla Itaaliast pärit Leonardo D'Auria`le

Selle matšiga tegi Ivanov väikestviisi ka ajalugu, saades kirja esimese diskvalifitseerimise Raju ja Eesti MMA ajaloos. Nimelt tegi Ivanov keelatud võtte ja seetõttu kuulutati võitjaks itaallane D’Auria. Matšis pettunud, otsustas Ivanov toona saadud matšitasu ära annetada.

Ivanov on enda profikarjääri jooksul kaotanud kuus ja võitnud neli matši.

Vaata ka videosid Ivanovi varasemate tegevuste kohta: