Koroonaviiruse tingimustes on riigipiiride ületamine komplitseeritud. Kui Smoldarev käis augustis võitlemas Tšetšeenias, pidi ta Eesti-Vene piiril aega veetma 7 tundi. Seekord polnud piiril aga mingeid probleeme.

Moskva võistluse organiseerijad korraldasid Venemaa spordiministeeriumi kaudu igale võitlejale ametliku kutse. Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov isiklikult palus Venemaa võimuesindajaid sportlastele piiriületus võimalikult sujuvaks teha.

"Seekord käis piiriületus kiiresti ja ilma viivituseta," rääkis Smoldarev venekeelsele Delfile.

Moskva turniiri eelõhtul määras USA rahandusministeerium sanktsioonid Kadõrovile ja paljude temaga seotud isikutele. Teiste seas on sanktsioonid peale pandud ka jalgpalliklubile Groznõi Terek, kus mängib Maardus sündinud Jevgeni Harin, samuti ka vabavõitlusüritusi korraldavale ACA promotsioonifirmale.
Ramzan Kadõrov (paremal) 2019. aastal Abu Dhabis õnnitlemas Habib Nurmagomedovit.

Küsimusele, kas USA sanktsioonid kuidagi ka teda mõjutavad, vastas Smoldarev: "Kõike võib juhtuda, aga siiani ei näe ma põhjust muretsemiseks. Kõik mõistuse juures olevad inimesed saavad aru, et võitlejad on antud juhul palgatud inimesed, kes teevad vaid oma tööd kindla lepingu alusel."

ACA 115 võitlusõhtul läheb Smoldarev vastamisi Dagestani raskekaallase Elkhan Musajeviga, kes on võitnud kõik oma 6 profimatši. Smoldarevi saldo on 14 võitu ja 7 kaotust.

Päev enne matši leidis aset traditsiooniline kaalumistseremoonia. 30-aastasele Smoldarevile näitas kaal 115 kg, tema 29-aastasele rivaalile 113 kg.

Moskva võitlusõhtu peamatšis lähevad vastamisi Venemaa kergraskekaallased Magomed Ismailov (16-2) ja Ivan Štrirkov (17-1). Ismailov nokauteeris suvel kohaliku vabavõitlusstaari Aleksandr Emelianenko.