Sellega lõpeb ka Tartus treenivate meeste amatöörkarjäär ning algab profielu. Viljandlase Saaremäe kontole jäi amatöörmatšides 9 võitu, 6 kaotust ja 1 viik, Afganistanis käinud kaitseväelasel Hutrovil 11 võitu, 5 kaotust ja 2 viiki.

Hutrov töötab Kaitseliidu Tartu malevas kompaniiülem-instruktorina. Ühes Delfis ilmuvas Tõnissaare MMA blogi sissekandes kirjeldas Hutrov enda elulugu lühidalt: "Kasvasin üles Ida-Virumaal Avinurme lähedal Vadi külas, kus minu spordilembust kujundas aktiivne eluviis koos sportimisega. Võitlustreeninguteni jõudsin õpingute ajal Kõrgemas Sõjakoolis, kus Ott Tõnissaar kadettidele võitlussporti õpetamas käis. Jõudsin paar kuud nendel treeningutel osaleda, kui elu ja otsused mind mõneks ajaks Paldiskisse Scoutspataljoni ning seejärel Afganistani viisid. Eestisse tagasi jõudnud, liitusin 13. septembril 2013 Tartu võitlusklubi VÕIMLA treeningutega. Siiani olen teinud 18 MMA matši ning võistelnud erinevatel võistlustel lukumaadluses ja maadluses. Paralleelselt treeningutega lõpetasin Kõrgema Sõjakooli, seejärel töötasin Võrus Kuperjanovi pataljonis rühmaülemana ning praegu olen Kaitseliidu Tartu malevas kompaniiülem-instruktori ametikohal."

Nooremas eas lauatennist mänginud Saaremäe sündis ja kasvas üles Viljandis. Taaralinna kolis mees pärast gümnaasiumi lõpetamist. Elatist teenib ta trenne andes. Muu hulgas on tal koostöös Sisekaitseakadeemiaga käsil projektid erinevates Eesti vanglates, treenitavateks siiski mitte eluga pahuksisse sattunud pätid, vaid vanglatööst huvituvad noored. Sten on kord öelnud sõnad: "Minu eesmärgiks on astuda ühel päeval UFC puuri, mistõttu pühendan suure osa oma ajast igapäevastele treeningutele ja enesearendamisele." Ehk sihid on seatud kõige-kõige kõrgemale.

Profikarjääri esimeseks proovikiviks saavad mõlemad Tõnissaari tiimikaaslased lähinaabri esindajad. 25-aastane Saaremäe (177 cm, 65 kg) kohtub 28-aastase leedulase Renatas Busksusega (170 cm, 65 kg), 25-aastane Hutrov (175 cm, 65 kg) 19-aastase lätlase Danik Vesnenokiga (175 cm, 65 kg). Peale vaadates kõik neli enam-vähem samas mõõdus meest.

Leedulane ja lätlane on ka omavahel kohtunud. Esimene matš nende vahel jäi viiki, teise võitis Hutrovi vastane Vasnenok teises raundis käelukuga. Tõnissaar usub, et mõlema matši võit jääb koju. "Arvan küll, et meie mehed saavad jagu. Nagu me aru oleme saanud, ei ole tegu "kiirelt maha, alistus peale ja lõpp" meestega. Steni vastane on taipoksi taustaga füüsiline kutt, Hurtrovil on pisut pikem mees vastas. Tekib huitav olukord: Sten kohtub kehaehituse, jõu ja kiiruse poolest sellise mehega nagu Alar ja Alar sellisega nagu Sten," rääkis Tõnissaar Delfie ja Eesti Päevalehele.

Saaremäe ja Hutrov diskvalifitseeriti möödunud aasta novembris amatööride EM-ilt, sest mõlema ajaloost leiti üks MMA matš mehe vastu, kel oli varasemast üks profimatš kirjas. Reeglid on karmid ja sellega eestlaste amatöörkarjäär lõppes. Sellest ajast saadik on mehed võistluspraktikata.

Täna tuli välja ka Xplosioni täismahus fightcard:

Põhisündmused:

MTGP WORLD TITLE FIGHT
DEO PHETSANKHAT (THAI) vs CHARLIE PETERS (ENG)
-66 kg
Full Muay Thai reeglid
5x3 min

ROAD TO MARBELLA 2017:
-71 KG XFS 4-MAN GRAND PRIX
WORLD TITLE ELIMINATION TOURNAMENT

1. poolfinaal: MIRKKO MOISAR (EST) vs RASHID BOUMALEK (MAR)
2. poolfinaal: TADAS JONKUS (LIT) vs MAROUAN TOUTOUH (NED)

Supermatšid:

MMA SUPERFIGHT
ANDY "PREDATOR" MANZOLO vs KEIBOV KOROLGLU (RUS)
-82 kg
MMA reeglid
3x5 min

XFS SUPERFIGHT
ILYAS RUSTAMOV (EST) vs POK BIIL (THAI)
-71 kg
XFS reeglid
3x3 min (+extra round)

XFS SUPERFIGHT
HENDRIK THEMAS (EST) vs NIKITA SHNAIDER (LAT)
-81 kg
XFS reeglid
3x3 min (+extra round)

Profidebüüdid:

MMA
ALAR HUTROV (EST) vs DANIK VESNENOK (LAT)
-65,8 kg
MMA reeglid
3x3 min

MMA
STEN SAAREMÄE (EST) vs RENATAS BUSKUS (LT)
-65,8 kg
MMA reeglid
3x3 min