„SportAccordi tunnustus tähistaks olulist verstaposti MMA arengus. See ei võimaldaks ainuüksi sportlikul vabavõitlusel püüelda olümpiaspordialaks, vaid ka võimaldaks paremat spordiala arendamist ning regulatsiooni ja ohutusmeetmete rakendamist rohujuure tasandil kogu maailmas,“ kommenteeris IMMAFi president Kerrith Brown.

Lisaks sellele esitas IMMAF käesoleva aasta alguses avalduse Rahvusvahelisele Antidopingu Agentuurile (WADA), et liituda WADA Antidopingu koodeksiga. Liitumine on veel kinnitamata, kuid kinnitus tähendaks, et IMMAF täidab kõiki SportAccordiga liitumise kriteeriumeid.

„Kuna IMMAF täidab juba praegu läbi oma antidopingu programmi WADA kriteeriumeid ja nihutab oma rangusega niigi piire, oleme me oma taotluses väga kindlad. Me ei näe ühtegi mõjuvat põhjust, miks WADA ei peaks taotlust rahuldama,“ rääkis tegevjuht Densign White.

„IMMAF on sportliku vabavõitluse ainus mittetulunduslik, demokraatlikult juhitud rahvusvaheline juhtorgan, ainus katuseorganisatsioon, mis pühendunud sportliku vabavõitluse amatöörvõistlustele ning spordiala rohujuuretasandil reguleerimisele,“ lisas IMMAFi president Kerrith Brown. „IMMAF järgib kõiki laialdaselt tunnustatud MMA reegleid. Meil on ette näidata mitmekesine juhatus ja liikmelisus ning suur hulk sportlasi ja medaliste kõigil viiel mandril. Me oleme uhked, et üha enam suureneb sportliku vabavõitluse võistlustel osalevate naiste arv. Samuti usun, et IMMAFi range terviseohutus ja regulatiivsed standardid paistavad amatöörspordimaailmas silma, nagu ka meie antidopingu poliitika. Kuna MMA vastab autonoomse spordiala definitsioonile ja täidab kõiki SportsAccordi kriteeriumeid, siis prognoosime, et pole ühtki õiglast või objektivset põhjust, miks meie avaldus ei saa olema edukas.“

Eesti Sportliku Vabavõitluse liidu juhatuse liige Ott Tõnissaar kinnitas, et sportlik vabavõitlus on Eestis tugevalt kanda kinnitanud. „Spordiala veelgi jõulisemaks edendamiseks ja spordiharrastuse sisulise kvaliteedi tõstmiseks ootab meid järgmise sammuna ees astumine Eesti Olümpiakomitee liikmeks. Rahvusvahelise alaliidu, mille üks eesmärkidest on viia vabavõitlus olümpiale, vastuvõtt SportAccordi viib meid selle eesmärgi täitmisele oluliselt lähemale,“ rääkis Tõnissaar.

Liidu sportlasi ootab aga ees töine aastalõpp - novembri teises pooles osaleme esmakordselt Euroopa lahtistel meistrivõistlustel. Eestit sõidab esindama kolmeliikmeline võistkond: -70,3 kg Helin Paara (3D Treening, Tallinn), -70,3 kg Kaupo Kokamägi (Võimla, Tartu) ja -77,1 kg Jaak Rudov (3D Treening, Tallinn). Treenerina on tiimiga kaasas Vallo Hannus (3D Treening, Talinn). Samuti toimub selle aastanumbri sees ka veel üks treeninglaager, jõulude ja aastavahetuse vahel.