ESVL-i kohtunike kogu esimees Jorgen Matsi ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et kohapeal esitatud protesti lükkas peakohtunik tagasi. Tulemusele on ametlikult apelleerinud ka Tseiko tiim, kes pole veel peakontorist vastust saanud. Viimases hädas pöördusid asjaosalised meedia poole.

"Ürituse Eesti-poolsed esindajad pöördusid ESVL-i poole palvega, kas me saaks sellele matšile kohtunikud anda. Lepiti kokku, et matš peetakse Eesti Sportliku Vabavõitluse Liidu reeglite järgi, mis on üks-ühele samad nendega, mis ka maailmas on kasutusel, selle erinevusega, et puuri asemel peeti matš ringis, aga seegi on maailma praktikas tavaline. Kui ringikohtunike lehed kokku korjati, oli sinna üks kohtunik määranud tulemuseks 30:28 ehk ühe raundi viigi, teised kõik määrasid kolmeraundilise võidu Alikule. See tähendab, et Alik oleks pidanud olema kohtunike ühehäälse otsusega võitja," rääkis Matsi.

"Siis juhtus aga midagi väga imelikku. Korraldajad justkui pöörasid matši tulemuse ringi ja kuulutasid välja viigi. Matšist on ka videosalvestus olemas. Võitjas ei olnud mingit küsimust.

Nördinud on ka Tseiko treener Vallo Hannus, kes ootab omakorda vastust apellatsioonile, mille ta saatis leedulasest peakorraldajale kirjalikult.

"See pole kindlasti sportlase suhtes aus selliselt tulemusi välja kuulutata ning heidab üldiselt varju kogu meie alale, kui inimesed, kes matši nägid, nägid seal hoopis midagi muud, kui tulemus näitab," rääkis Hannus.

Tseikolt võidu röövimine avaldab otseselt mõju ka sportlase karjäärile, sest võitlusspordis aetakse võitudel ja kaotustel väga hoolikalt näpuga järge.

"Kogu võitlusspordis edasi liikumine on üles ehitatud võitudele ja eriti just järjestikustele võitudele. Tugevamasse liigasse võid tõusta siis, kui sul on kolm-neli võitu reas. Kui sinna vahele tuleb viik või kaotus, alustad sa sisuliselt nullist. Kuna aastas peetavate matšide arv ei ole väga suur - tihti üle kolme-nelja matši aastas üks sportlane ei peagi - on selline sahkerdamine sportlasele väga kahjulik," selgitas Hannus.

Tseikol oli enne laupäevast matši kirjas 8 võitu ja 4 kaotust. Maikuus saavutatud nokautiga võit prantslase Esteban Mendoza üle Tallinnas Xplosionil oli tal esimene pärast kolme järjestikust kaotust.

Ürituse Eesti-poolne korraldaja Dmitri Orlov: "King of Kings korraldajatena ei saa me hetkel tekkinud olukorda kommenteerida, sest kohtunike eest saavad vastata kohtunikud. Ootame ära International Bushido Federation ametlikud kommentaarid kohtuniku otsuse kohta ja kindlasti anname teada, miks selline otsus oli vastu võetud. Selleks, et kogu asjale ametlik kõik anda, vajame esmalt ka ametlikku pretensiooni. Võtsime liiduga ühendust ja palusime neid tänase päeva jooksul ametlik protest esitada. Kui tänase päeva jooksul protest laekub, siis vastatakse 5 tööpäeva jooksul, ehk siis 29. oktoobriks."

"King of Kingsi" korraldavast International Bushido Federation organisatsioonist vastati Delfile järgmiselt: "Me pole saanud ühtegi kaebust Eesti MMA liidult ega mainitud võitlejalt. Arutelusid Facebookis või mujal sotsiaalvõrgustikus ei saa käsitleda kaebustena."

Tseiko ja Verzbickase matš: