Õhtu tõmbenumbriks saab kindlasti olema kaheksa mehe turniir, mille tiitlit hakkavad teiste seas jahtima ka kaks Eesti parimat taipoksijat Mirkko Moisar ning Edvin-Erik Kibus. Põnevaimas superfightis võtavad omavahel mõõtu Andrei Manzolo ja Maxim Võrovski.

„Tegemist on väga vaatemängulise show-üritusega, mis pakub kindlasti närvikõdi mitte ainult ala fännidele, vaid ka võitlusspordiga alles tutvust sobitavatele inimestele. Kaheksa mehe turniir toimub K-1 reeglite järgi, omavahel võtavad mõõtu kuni 70 kg kaaluvad mehed, kes hakkavad tiitli suunas liikuma play-off põhimõtte järgi. Sarnased turniirid on väga suureks väljakutseks ka kõige tugevamatele võitlejatele, sest see nõuab finalistidelt, kel tuleb ühe õhtu jooksul maha pidada kolm matši, väga head ettevalmistust. See kombinatsioon teebki Xplosion Estoniast niivõrd nauditava vaatemängu,“ kirjeldas ürituse üks korraldaja Rene Sildvee.

Oma parimat vormi ning kõrget professionaalset taset näitavad publikule Eesti kaks vaieldamatult parimat taipoksijat Mirkko Moisar ning Edvin-Erik Kibus.

Moisar on maha pidanu juba 81 profimatši, ta on tulnud WPKA maailmameistriks ning on kahekordne Balti meister. Kibus seevastu on pidanud maha 53 matši, millest võitnud 40. Tema suurimaks saavutuseks on kindlasti WKA Euroopa tiitel, kuid mainimata ei saa jätta ka Eesti ja Baltikumi meistritiitleid. Turniiri teised osalejad on külla kutsutud erinevatest maailma paikadest nagu Leedu, Ukraina, Poola, Saksamaa ja Suurbritannia. Kindlasti väärib esiletõstmist turniiri ühe suurfavoriidi Tadas Jonkuse osalemine, kes tuleb külla Leedust. Ta on oma karjääri jooksul pidanud 191 matši, millest võitnud 148, lisaks K-1 stiilile on ta tegelenud ka profipoksiga.

"Jonkus on väga muljetavaldava taustaga võitleja, sest tema nimele kuuluvad näiteks sellised tiitlid nagu MTA Euroopa K-1 meistritiitel, WAK-1F Euroopa amatööride meistritiitel, WKA kickboxingu maailmameistritiitel jpt," kiitis oma vastast Mirkko Moisar, kes teeb tõsiseid ettevalmistusi eelseisvateks lahinguteks.

Turniirile lisavad adrenaliinirohkeid elamusi veel superfightid, milledest kõige põnevam saab olema Andrei Manzolo ja Maxim Võrovski vaheline mõõduvõtt. Võrovski on maailmakuulsa Golden Glory võitleja, keda on treeninud varalahkunud kaheksakordne taipoksi maailmameister Ramon Dekkers isiklikult. Ta on pidanud 19 profimatši, millest võitnud 16. Manzolo on ISKA kickboxingu maailmameister, kes pidanud maha 71 matši, millest võitnud 60.

Pressikonverents, kaalumine ja turniiripaaride tutvustamine toimuvad 13. septembril 2013.