Spordikeskuse Teras tegevjuht Dmitri Orlov lausus, et spordikeskus pakub sobivaid ja mitmekülgseid treeningvõimalusi kõigile, sõltumata soost, vanusest, füüsilisest vormist või keelest. „Mehed ja naised, lapsed ja täiskasvanud, tippsportlased ja oma lõbuks treenijad – Terasesse on teretulnud kõik ning kõigile on meil ka midagi pakkuda. Põhimõtteliselt oleme toonud ühe katuse alla kõik treeningvõimalused, mida terve keha ja meele jaoks vaja on,“ rääkis Orlov.

Terase avamisele sõitis Jaapanist kohale kudo leiutaja, suurmeister Azuma Takashi, kes on ka Rahvusvahelise Kudo Föderatsiooni peadirektori ametis. Suurmeister Takashi lausus avamisel pidulikult, et võitluskunstid ei kanna vaid füüsilist külge, vaid ka vaimset, ning kõik peab olema tasakaalus. „Võitluskunstid on olulised juba lastele, luues lapses soovi avastada maailma ning areneda iseseisvaks isiksuseks,“ lausus suurmeister. Takashi on muide ka Guinessi rekordi omanik kõige enamate jääpurikate korraga purustamises.

Spordikeskus Teras pakub Eesti mõistes ainulaadset taset keha ja vaimu arendamisel. Rocca al Mares aadressil Rannamõisa tee 4h asuvas 3000-ruutmeetrises spordikeskuses on neli spetsiaalset võitluskunstide saali, kaks innovaatilise kontseptsiooniga funktsionaaltreeningute stuudiot, rühmatreeningute saal, jõusaal ning kõige suurema pealtvaatajate arvuga (mahutab üle 500 inimese) võitluskunstide saal Eestis, mida on võimalik kasutada ka pallimängusaalina. Edaspidi on plaanis spordikeskusesse rajada ka tenniseväljakud ja aastaringselt kasutatavad rannavõrkpalliplatsid.

Terasest saab Eesti Kudo Liidu kodukeskus. Kudo, tõlkes „avatud meelte kool“, on erinevate traditsiooniliste võitluskunstide – peamiselt karate, poksi ja maadluse – elemente ühtsesse toimivasse süsteemi liitev võitluskunst, mida praktiseeritakse rohkem kui 60 riigis. Kudo on mitmekülgne, sügavat pühendumist võimaldav võitluskunst, tõhus enesekaitsemeetod, arendav harjutuste süsteem lastele ja noortele, tervisesport täiskasvanutele. Lisaks füüsilisele poolele rõhutab Kudo etiketti ja traditsiooni. Lühifilmi kudost saab vaadata aadressil: http://www.youtube.com/watch?v=nn33l18l2Fw&feature=youtu.be

Kudo praktiseerimise kõrval õpetatakse Terases aikido, jukempo ja kendo võitlusstiile. Samuti toimuvad klubis kickboxingu, muay thai ja teiste võitluskunstide klubide treeningud. Võitluskunstide harrastamiseks on Terases Eesti parimad tingimused – spetsiaalsetes dojyo saalides on Taist toodud professionaalsed tatami-matid, tipp-kvaliteediga Boyko poksikotid täidetud kummist ja vahast graanulitega ning siinide peal liikuvad kinnitussüsteemid.

Teras pakub ka rühma- ja funktsionaaltreeninguid. Populaarsete levinud treeningute kõrval hakkavad toimuma mitmed innovaatilised ja kogu Põhja-Euroopas unikaalsed funktsionaaltreeningud. Queenax, mille 4D treeningsüsteem lubab sooritada täiesti uudseid fantaasiarikkaid harjutusi. Queenaxil saab harrastada ka täielikult õhus tehtavat anti-gravity joogat, mis on välja töötatud koostöös maailmakuulsa trupiga Cirque du Soleil. Queenax arendab jõudu, kiirust, painduvust , vastupidavust ja osavust ning annab ebatavaliselt kiiresti häid tulemusi. Pavigym kujutab endast funktsionaalset treeningala spetsiaalse puutetundliku LED-valgustusega põrandaga, mis muudab treeningu lõbusamaks ja efektiivsemaks ning sobib nii tervise- kui ka tippsportlastele. Dual adjustable pulley on treeningvahend, mis on konstrueeritud selliselt, et ühe seadmega saab teha lõpmatul hulgal jõuharjutusi kõigile lihaskondadele, kusjuures aparaat ise jagab soovitusi vastavalt treenija seatud eesmärkidele. Samuti on haruldane Synrgy 360 ringtreening – innovaatiline personaal- ja grupitreeningute süsteem, mis võimaldab vaheldust pakkuvate harjutuste abil treenida ühtlaselt kogu keha.