Povetkin krooniti meistriks augusti lõpus, kui vabaks jäänud WBA tiitlimatšis võitis kohtunike otsusega Ruslan Chagaevit. WBA tiitel vabanes pärast David Haye kaotust Vladimir Klitškole.

Uue meistrina on asunud võimalikud väljakutsujad, sealhulgas britt Tyson Fury (16 võitu, 0 kaotust, 11 nokauti) temale kuuluvat tiitlit jahtima. Fury tunnistas hiljuti, et on valmis Povetkini troonilt lükkama.

Povetkin, kes oma esimese tiitlikaitsmise peab 3. detsembril Helsingis Cedric Boswelli vastu, Fury kommentaare tõsiselt ei võta. "Ma olen valmis kõigi väljakutsujate ees tiitlit kaitsma. Kuid pean tunnistama, et ei ole väga hirmul sellise mehe kommentaaridest, kes on tuntuks saanud endale näkku löömisega," narris Povetkin Furyt. "Hektel olen keskendunud Cedric Boswellile."

Povetkin ning 42-aastane Boswell (35 võitu, 1 kaotus, 26 nokauti)kohtuvad Helsingis uuendatud Hartwall Areenal.

32-aastane Povetkin võitis amatöörkarjääri jooksul mitu Euroopa meistritiitlit ning tul 2004. aastal Ateena olümpiavõitjaks. Profikarjääri jooksul on ta võitnud kõik 22 matši, neist 15 nokaudiga.

Enne poksile pühendumist tegeles Povetkin kickpoksiga ning tuli 1999. aastal maailma ning 2000. aastal Euroopa meistriks.

Lisaks Tyson Furyle on Povetkini väljakutsujaks soomlane Robert Helenius.

Vaata mainitud poksilööki: