Esialgu pidi eestlane kohtuma 42-aastase prantslase Jerome Le Banneriga, kuid kaks päeva tagasi toimunud pressikonverentsil teda näha ei olnud.

Täna hakkasidki Jaapani meedias levima jutud, et Le Banneril polnud võitlust korraldava RIZIN-i organisatsiooniga ametlikku kokkulepet ja seega peavadki korraldajad vaid loetud päevad enne võitlust Barutole uue vastase leidma.

Sotsiaalmeedias spekuleeritakse, et Höövelsonil tuleb vastamisi minna kas Peter Aertsi või Kazuyuki Fuijtaga. Viimase näol on tegu 45-aastase jaapanlasega, kes praeguste plaanide kohaselt peaks uusaastaööl osalema aga IGF-i (Inoki Genome Federation) võitlusel.

Ka hollandlasel Aertsil on vanust 45 eluaastat ning tänavu suvel ta oma karjääri lõpetas. Nüüd võib ta aga comebacki teha ja see fakt oleks eriti põnev, kuna kui Baruto osalemist RIZIN-i võistlusel kinnitati, kirjutas organisatsiooni koduleht, et eestlane hakkab võitluseks valmistuma just Peter Aertsi ja Akira Shoji juhendamisel.

Jaapanis on hetkel tiksumas pilkased öötunnid ja seega võistluse korraldaja enda poolt veel ametlikku kinnitust ega kommentaari antud küsimuses tulnud pole. Jaapanikeelse Yahoo teatel peaks rohkem selgust saabuma homse jooksul.