Loe intervjuud ja saa teada, mida arvab Ott Tõnissaar mitmetest müütidest, mis selle alaga seotud.


Palju on Delfi Spordi võitlusspordi kommentaariumis arusaamatust, mis alaga on tegemist. On see müüt, et inimesed, kes sellega tegelevad on vägivaldsed?


Lühidalt öeldes on sportlik vabavõitlus võitlussport, mis ühendab kõik teised võitlusspordid, sest lubatud on nii püstivõitlus (poks, taipoks, kikkpoks), maadlus (kreeka-rooma, vabamaadlus) kui ka lukumaadlus (judo, brasiilia jiu-jitsu). Enamiku sportlike vabavõitlejate taust seostub just nende spordialadega, aga on ka näiteks sambo-harrastajaid ja karatekasid.

Igal elualal on oma mustad lambad, kelle rumalused selle ala mainet rikkuma kipuvad. Kuid aru tuleb saada, et trennis käivad ikkagi sportlased, kelle eesmärgiks on saada võimalikult head tulemused  võistlustel ja oma energia suunatakse trennis soorituse parandamisele.

Kes arvab, et tegu on rumalate ja madalalaubaliste alaga, neil soovitan ilma naljata julgelt trenni vaatama tulla - trennis käib inimesi kõigilt elualadelt - fotograafe, keevitajaid, psühholooge, ehitajaid, IT-mehi, muusikuid jne. Trennid toimuvad sõbralikus keskkonnas ja kõik uued tulijad võetakse hea meelega vastu.

Millist matši ootad ise homme kõige rohkem, milline lahing tõotab tulla kõige põnevam?

Selle peale pole eriti mõelnud, kuna valmistusin ka enda matšiks (mis nüüd küll minust mittetulenevatel põhjustel ära jääb) ja teiste analüüsimiseks aega just palju pole. Enda hinnangul osutuvad kõige põnevamaks Henri Hiiemäe ning Mirkko Moisari ja Alik Tseiko ning Deniss Smoldarevi matšid - Henri ja Alik on pigem maadlusele ja maasvõitlusele pühendunud, Mirkko ja Deniss rohkem püstivõitlejad. Seega tõotavad nende matšid tulla väga mitmekülgsed.

Kuidas MMA Raju 5 korraldamine on sujunud? Kas laupäeva õhtul on oodata täissaali?

Korraldusmeeskond on kõigil Rajudel enam-vähem sama olnud, oleme aja  jooksul üksteist paremini mõistma õppinud, nii et arusaamatusi on vähem ja kõik teavad, mida nad tegema peavad. Samas tuleb alati ette ka ootamatusi, näiteks mõne sportlase haigestumine. Viimased päevad on möödunud väga kiirelt, eile oli puur püsti Solarise Keskuses ja täna hakkame seda üles seadma Kalevi Spordihalli. Ürituse edukalt õnnestumiseks on vaja suhelda meeskonna, sportlaste ja treeneritega, keda kõiki kokku on umbes 150 - seega asjaamist on kõvasti.

Täissaali kohta on alati raske ette prognoosida, kuid loodame, et pealtvaatajaid tuleb vähemalt sama palju kui eelmisel Rajul. Meie omalt poolt oleme teinud kõik, et panna kokku võimalikult põnev võitluskaart ja anda korralik spordielamus.