Tänasega lõppes Eesti koondislaste võitlus MMA Euroopa meistrivõistlustel. Puuri astunud Kokamäe sooritus oli võrreldes eelmiste matšidega väsinum - ilmselgelt andis tunda eilne ränk veerandfinaal, mille kolmas raund oli erakordselt raske.

Kohtunik katkestas Kokamäe võitluse kolmandas raundis, kuna Kokamäe olukord oli tema hinnangul piisavalt tõsine, et lahing lõpetada.

“Silma all on lõikehaavad,” sõnas Kokamägi. “Mina ei oleks seda matši peatanud. Aga ehk tundus, et ma sain kõvemini pihta, kui tegelikult.”

Kokamägi sõnas, et jaksu oleks tal kindlasti olnud lahing lõpuni pidada.

“Plaan oli esialgu püsti võidelda ja siis maadlusega rünnata, proovida seinamaadlust. Aga vastane oli väga värske ja terav, tabas hästi löökidega ja võttis vastu maadluse,” kommenteeris Kokamägi.

Kokamäge kimbutas juba enne võistlust küünarliigesevigastus.

“Parema käega löömine oli valuline, samuti andis see tunda maadlusolukordades ja klintšis,” tunnistas Kokamägi.

Kokamäe sõnul oli eesmärgiks kuld.

“Kuid see oli vägev, et seekord käisime meeskonnaga,” sõnas Kokamägi. Eelnevatel kordadel on Kokamägi pidanud Eestit esindama üksi.

Peale väljateenitud puhkust mõtleb Kokamägi MMi suunas. “Kui toetajaid on ja kui vigastused paranevad,” täpsustas ta.

Kokamäe nurgas olnud treener Vallo Hannus sõnas, et vastane oli seekord väga hea. “Seda igas distantsis - tema löömise üleminek maadluseks oli ülitugev koht. Ma ei arva, et Kaupo oleks matši poolikult läinud. Selles mõttes aus kaotus. Kaupo hinnangul kindlasti lõpetati matš liiga kiiresti ära - ta ei saanud kordagi nii tugevalt pihta, et seda see väärinuks. Aga samas on ehk nii parem, olime selgelt matši kaotanud, lööke oli kogunenud ja ehk nii ongi mõistlikum,” sõnas Hannus.

Spordiklubi Englase treeneri ja endise profivõitleja Ott Tõnissaare hinnangul oli kaotuse süüks komplekt tugevast vastasest ja Kaupo väsimusest. “Vastane oli päris terav. Tema eilset matsi ja eelmisi sooritusi vaadates oli teada, et ta on väga hea. Ja temas oli täiskomplekt: hea lüües, maadluses, maas. Kaupo oli oma liigutustega sekund maas igalt poolt,” kirjeldas Tõnissaar. “See, millega edasi minna, on küsimus Kaupole. Lahendused on ta ümber olemas."

Tulemuseks on Kokamäele pronksmedal.

Koondisele annab Hannus väga hea hinnangu.

“Mitu debütanti said matšivõidu, saime kaks medalit - mis Eesti-suurusele riigile on väga korralik tulemus. Kindlasti mõni asi jääb kripeldama ka, eriti neile, kes väga võrdseid matše kaotasid või oma vea tõttu kaotasid. Aga eks see kripeldamine on tulevikukütus,” kinnitas Hannus.

Kahjuks pidi Eesti võitleja Kimmo Meier poolfinaalis võitlemisest loobuma jalavigastuse tõttu. Euroopa meistrivõistluste debüüdi tulemus on seega pronksmedal.

“Kimmo tunneb end halvasti. Ta valmistus matšiks tükk aega, kuid kui hakkasime sooja tegema ja ta maadles minuga, tõmbasin teda testiks kolm korda jala poole, mis tal kannatada oli saanud. Ta kukkus iga kord lihtsalt pikali. Saime aru, et seda matši minna pidama oleks väga suur tervise lõhkumine,” kirjeldas Hannus. “Kimmolt siiski suurepärane töö: kaks matšivõitu ja medal. Loomulikult jääb kripeldama, aga see annab motivatsiooni järgmiseks võistluseks.”

Kokkuvõttes ütleb Tõnissaar, et Eesti koondis tegi oma asja korralikult ära, kuid ühtegi üllatuslikku ületust seekord polnud.

“Mehed tegid oma tasemel tippsoorituse. Kollektiivselt mõeldes jäi puudu rekordiviskest, suuremast eneseületusest. Samas Kaupo eilse matši lõpuni surumine oli kahtlemata eneseületus, Madis Mäeste tegi väga tugeva esimese matši - ka see oli enseületus,” sõnas ta.

Eesti on saanud MMA Euroopa lahtistelt meistrivõistluselt medalivõite ka varem. 2016. aastal õnnestus Helin Paaral võita kuldmedal, eelmisel aastal tõi Kokamägi koju hõbemedali.