Mullu oktoobris Tallinna ööklubis Factory toimunud esimene Bad Blood pälvis Eesti Poksiliidu hukkamõistva tähelepanu ning täna Cathouse'is aset leidma pidanud teine osavõistlus keelati politsei poolt ära.

"Sellise ürituse korraldamine kujutab olulist või isegi kõrgendatud ohtu, sest osalejad võivad saada väga raskeid vigastusi. Ka Eesti Poksiliit on rõhutanud, et selline tänavakaklus ei ole kuidagi seotud ametliku poksi ega selle reeglitega ning võib lõppeda kellegi surmaga, sest osalejatel ja korraldajatel puuduvad turvalise ürituse korraldamiseks vajalikud teadmised ja reeglid," ütles Delfile Põhja Politseiprefektuuri kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit.

"Avalikud võistlused, mida ei reguleeri võitlusspordialade rahvusvaheliselt tunnustatud reeglid, ei ole Eesti õiguse kohaselt ja Eesti kultuuriruumis aktsepteeritavad ning seesuguste kakluste esinemisel on õiguskaitseorganitel seadusest tulenev kohustus sekkuda."

Moisar on loomulikult nördinud, sest ööklubi oli juba broneeritud ja üritus korraldamisjärgus ning ilmselt kaasnevad politsei korraldustega mõned suuremad või väiksemad väljaminekud.

"Saan laias laastus nende mõttest aru, kuigi ei tahaks tunnistada, et olukord nii hull on, nagu politsei kirjeldab. Omame siiski väga head kontrolli inimese tervise ja ohutuse üle - meil olid olemas meedikud ja turvameeskond - ning oleme sellele kõigele tublisti mõelnud. Kahju, et nii hästi läbi töötatud asi sellise tagasiside sai," nentis Moisar.

Proovib suvel uuesti korraldada

Bad Blood Underground Fights oktoobris ööklubis Factory.

Küll aga lubab Moisar, et Bad Blood toimub sel aastal mõnes teises võtmes, mis ka politsei poolt heakskiidu saab. "Meil on mitmeid erinevaid võimalusi. Oleme sunnitud juristidega koostööd tegema, et see asi ära teha. Järgmine üritus tuleb usutavasti suvel, aga teeme selle nii, et ka politsei selle heaks kiidaks," ütles ta.

Moisar rõhutas, et ürituse algne idee polnud mitte korraldada suvalist kaklusõhtut, vaid anda võitlushuvilistele meestele ja naistele võimalus end reaalses võistlusolukorras proovile panna. "Eesmärk oli ühiste huvide ja eesmärkidega inimesed koondada ühte gruppi. Kui ma poleks profivõitleja, sooviksin seal ka ise esineda. Oma vaimusilmas nägin seda kui ägedat ja ehedat värki. Mõistan, et inimestele väljaspool on keeruline seletada, mis tunne meil seda tehes tekib," lisas Moisar.

Kesklinna jaoskonna juht Saarniit: "Kui me laseme sellistel mitteametlikel kaklustel toimuda, siis võib see anda hoogu teistele sarnastele üritustele, kus osalejate elu on tegelikult ohus. Samamoodi ei saa me lasta toimuda ka teistel nurgatagustel kaklustel, sest politsei ülesanne on hoida ära korrarikkumisi. Korrakaitseseaduse järgi ei tohi avalikus kohas, sealhulgas klubis ja pubis, käituda teist inimest ohtu seades – teda lüües, tõugates, kakeldes. See, et inimesed ise soovivad kakelda avalikus ruumis, ei muuda sellist käitumist lubatuks."