Enam kui kümne aasta jooksul Euroopa tippu kuulunud Padar alustas 2009. aastal Eesti Massaaži- ja Teraapiakoolis erinevate massaažikursuste läbimisega ning on nüüdseks kutsetunnistusega spordimassöör. Olles maadlusklubi Korrus 3 massöör, tegeleb ta taas tippspordiga.

Padari sõnul õppis ta massaaži hindama vanemaks saades, sest noorena taastub organism kiiremini, mistõttu ei osanud ta seda ka nii kõrgelt hinnata. Esimestest koos sõbraga võetud kursustest kasvas välja uus amet.

“Olin kursustele minnes 30-aastane ja ehkki tahtsin üht olümpiatsüklit veel kaasa teha, tundsin, et vajan midagi muud. Kasutasin siis ka ise rohekm massaaživõimalusi ja kursustel tundsin, et see asi sobib mulle,” lausus Padar.

Tippsportlasena üle 100-kiloste meeste seas maadelnud Padari kliendid eelistavad just spordimassaažile omaseid tugevamaid võtteid, mis toonud talle palju positiivset tagasisidet.

“Jõu- või massidefitsiiti mul pole jah!” muigab Padar. “Olgu silituste või suurema jõuga, tuleb massaaži teha huvi ja kirega, sest see on intiimne tegevus, kus ükskõiksus on selgelt tunda. Ei tohi olla kontaktivältija!”

Eesti Massaaži- ja Teraapiakooli direktori Martin Ilvese sõnul on massaaž, eriti spordisuunaline, endistele ja praegustele tippsportlastele suurepärane võimalus aktiivse karjääri järel meelisala juurde jääda.

“Sportlane õpib oma organismi peensusteni tundma, mis loob väga head eeldused edukaks karjääriks massöörina,” lausus Ilves. “Martin Padar on ehe näide väga heast sportlasest, kellest on saanud väga hea massöör. Tal on tohutu kogemustepagas, mida nii kolleegide kui klientidega jagada.”

Padar esines ka sel nädalavahetusel toimunud noortemessil Teeviit, astudes laupäeval üles inspiratsioonikonverentsil „Otsusta õigesti!“. Tema ettekande teema oli “Massaažiga meistriks!”.

Padar võitis judokarjääri jooksul Euroopa meistrivõistlustel absoluutkaalus kulla, hõbeda ja pronksi ning absoluutkaalu Euroopa meistrivõistlustel kolm pronksi. Ta osales ka Pekingi (2008) ja Londoni (2012) olümpiamängudel.

Eesti Massaaži- ja Teraapiakool on ainus õppeasutus Eestis, mille lõpetaja saab massööri kutseeriharidust tõendava riikliku tunnistuse. Samuti saab EMTKs läbida erinevaid massaažikursuseid ning õppida koera ja hobuse massaaži, millega aidatakse edukalt nii võistlus- kui lemmikloomi. Erakapitalil põhinev ja tasulist õpet pakkuv kutseõppeasutus EMTK tegutseb Tallinnas huvikeskuse Kullo ruumides aadressil Mustamäe tee 59.