Sel nädalavahetusel toimus NAGA (North American Grappling Association) Euroopa meistrivõistlused. Eestist kohale sõitnud Jane Soodla ja Liisi Vaht (klubi 3D Treening) esinesid erakordselt edukalt.

Liisi Vaht võitles no-gis kaalukategoorias -54,9 kg ja saavutas kõrgeimas tasemes võidu, alistades esimese vastase sirge käeluku ja teise punktidega 6-2. Givõistlusel võitis ta oma ainsat vastast (kaalukategooria kõrgemal) vibukägistusega. Kuna kaht tiitlivööd NAGA reeglid ette ei näinud, sai Vaht võidu eest kaela kuldmedali.

Jane Soodla võitis no-gis hõbemedali (kaotus finaalis punktidega) ja gis saavutas võidu kohtunike otsusega - tulemuseks kuldmedal.

“Erinevalt teistest võistlustest võimaldab NAGA kaaluda päev enne võistlust - mis tegi kaaluvõtu pingevabamaks. Võistlus oli suur, matšid toimusid 12 matil. Õnneks saime üsna ruttu matile,” kommenteeris Vaht. “NAGA oli heaks testvõistluseks enne detsembris toimuvaid maailmameistrivõistluseid. Sain rohkem teada oma vigadest ja juurde enesekindlust.”

Järgmise sammuna plaanib Vaht jätkata valmistumist MMiks.