Parimaks naisjuunioriks tunnistati 2010. aasta Sambo maailmameistrivõistluste teine koht Natalja Rak. Parim meesjuunior on 2010. aasta absoluutne Eesti meister Sport-Chanbaras Andzhei Gedzo.

Parimatele võitlussportlastele andsid auhinnad kätte EVSÜ president Evelyn Sepp ja Eesti Taekwon-do Liidu president Mihhail Kõlvart.

Auhinnatseremoonial toimus ka IV Võitluskunstide Maailmamängude kultuuriprogrammi tutvustamine. Selle raames esitlevad 23.-27. veebruaril Eesti Näituste paviljonides erinevate rahvaste folklooriansamblid oma mänge ja tantse, töötavad Burjaadi, Gruusia, Korea, Tatari, Ukraina, Usbeki, Valgevene, Vene, Eesti jt. rahvusköögid. IV Võitluskunstide Maailmamängude raames tutvustatakse ja müüakse Eesti Näituste paviljonides Angoola, Burjaadi, Hiina, Korea, Lezgini, Türgi, Usbeki, Valgevene, Vene jt rahvaste kunsti-, käsitöö- ja spordiesemeid.

Eesti Võitlusspordi Ühendus  on võitlussporti ja võitluskunstide harrastajaid ühendavate alaliitude esindusorganisatsioon. EVSÜ eesmärgiks on võitlusspordi ja võitluskunstide arendamine tipp-, võistlus- ja rahvaspordi tasemel, samuti tervislike ja sportlike eluviiside propageerimine. EVSÜ liikmed on Sambo Liit, Muay Thai Liit, Sport Chanbara Liit, Real Aikido Liit, Aikido Aikikai, Wu shu Föderatsioon, Krav Maga, Mõõgavõitlus, Taekwon-do Liit, Kudo Liit ja Karate Kyokushinkai Liit.

IV Võitluskunstide Maailmamängud toimuvad 23.-28. veebruaril Eesti Näituste paviljonides. IV Võitluskunstide Maailmamängud kuuluvad Euroopa kultuuripealinna Tallinna 2011 ametlikku programmi.

Maailmamängud on seni toimunud kaks korda Põhja-Koreas ja ühel korral Tais. Eestis on võitlusaladega seotud u 5000-6000 harrastussportlast.