Saaga on nüüd võtnud uue pöörde ning Eesti MMA Liidul ei jää muud üle, kui pöörduda rahvusvahelise tulemuste registri pidajatele poole lootuses, et nemad Tseikole reeglitepärase võidu kirja panevad.

Eesti Sportliku Vabavõitluse Liidu juhatuse liikme Ott Tõnissaare sõnul lepiti juba enne üritust kokku, et MMA reeglitega matšidel mõistavad õigust Eesti kohtunikud. Eestlaste abi olid leedukad ise palunud.

"Pärast pikka pausi võib saaga lõppenuks lugeda. Mingit lahendust sealt ei tulnud. Meie argumentidele lihtsalt ei vastata," teatas Tõnissaar.

"Argumenteerimine käib nende poolt täiesti teistel alustel ning nagu ka meie e-kirjas viidatud, pole suutnud nad oma organisatsiooni sees asju joonde ajada. Kahju, et seetõttu on joonel sportlase karjäär," viitas Tõnissaar asjaolule, et vabavõitlusmaailmas loetakse viike, kaotusi ja võite piinliku täpsusega ning sellest sõltub otseselt sportlase edasine käekäik.

Tõnissaar lisas, et septembris on "King of Kings" kuuldavasti uuesti Eestisse tulemas. "Kui siin peaks mõni MMA matš tulema, siis võib arvata, et MMA Liit nendega koostööd teha ei soovi. Oleme võitlusspordi hea maine nimel palju tööd teinud ning säärased vahejuhtumid, ilma järgneva soovita asja mõistlikult lahendada, töötavad sellele risti vastu," sõnas ta.

Kirjavahetuses Eesti MMA Liiduga väidavad leedukad, et Eesti kohtunikud puudusid ürituse-eelselt kohtunike seminarilt ning nad polnud üldse reeglitega kursis. Lisaks heideti ette, et kõik kohtunikud olid eestlased, kuigi rahvusvahelistel üritustel peavad nad olema eri riikidest. Samuti olevat ringikohtunik teinud mitmeid vigu.
"Oleme võitlusspordi hea maine nimel palju tööd teinud ning säärased vahejuhtumid töötavad sellele risti vastu."
Ott Tõnissaar, Eesti MMA Liit

"Pärast põhjalikku video vaatamist otsustas kohtunike komisjon, et esimese ringi tulemuseks jäi 30:27, teisel 30:30 ja kolmandal 28:29. Lõpptulemus: VIIK!" seisis "King of Kingsi" korraldajate kirjas.

Eesti MMA Liit vastas neile: "Tundub, et teie organisatsioonis on asjadest valesti aru saadud. Eesti MMA Liidu kohtunikud järgivad ainult Eesti MMA Liidu reegleid. See on meie tingimus alati, kui üritustele kutsutakse meie kohtunikud. Sellega nõustusid ka teie organisatsiooni ninamehed Dmitri Orlov ja Igor Golubev. Neid reegleid tutvustati matši eel ka mõlemale sportlasele. Meie tiim vigu ei teinud. Kui te tahtsite rahvusvahelisi kohtunikke, siis miks te meie abi üldse palusite?"