Erinevalt Chisora enda, tema tiimi ning mõne Briti väljaande lubadustele on matši tulemus juba teada - Zimbabwe päritolu poksijal pole kogenud 40-aastase Klitško vastu vähimatki võimalust.

Miks?

Puhtalt statistikale toetudes on Chisora pidanud profipoksis vaid 17 kohtumist ning kolmes viimases kahel on tulnud tunnistada vastase paremust. Viimane kaotus tuli Helsingis Robert Heleniuse vastu ning kuigi paljude arvates (kaasa arvatud Chisora enda) oli matši tulemus ebaõiglane, ei olnud britt kindlasti parem poksija ringis.

"Helenius lõhkus esimeses raundis rangluu. Nüüdseks on luu metallplaadiga kokku seotud. See tähendab, et Helenius võitles Chisoraga 11 raundi põhimõtteliselt ühe käega," avaldas Eesti koondise peatreener ning Heleniuse endine juhendaja Ervin Kade, kes koos loo autoriga matši koha peal jälgis. Kade omakorda kuulis detaile Heleniuse isalt, kes hiljuti Eestit külastas.

Profipoksi endine maailmameister Lennox Lewis, kes karjääri viimases matšis Klitško alistas ning seni uskus, et Chisoral on ukrainlase vastu võimalus, on viimasel hetkel oma arvamust muutnud. "Tegemist on ebavõrsete vastastega. Minu ajal poleks keegi saanud tiitlimatši pärast 17. kohtumist. Chisora on Klitškode jaoks liiga 'roheline'. Ta peaks praegu võitlema Euroopa tiitli eest."

Lewise arvamusega nõustub ka Kade. "Usun, et Klitško lõpetab matši neljandas-viiendas raundis. Heleniuse matš näitas, et Chisora parema käe vastu ei saa. Kuid Klitško on Heleniusest parema liikuvusega. Usun, et tal on hea võimalus lõpetada matš upper-cut'iga (alt-üles haagiga) vastu lõuga. Chisora võitleb keha raskusega ning see löök oleks talle saatuslik."

Lisaks räägib Klitško kasuks ka pikkus. 2-meetrine ukrainlane edestab Chisorat tervelt 17 sentimeetriga. "Chisora lööb kõvasti, aga lööb käega. Tal ei ole sellist lööki, mis Vitali maha tõmbaks."

Kokkuvõtteks

Tihti räägitakse, et elus on kõik võimalik. Eriti spordis ja eriti poksis. Kui see alati nii oleks, poleks profipoksi MM-vööd juba pikemat aega kahe mehe käes ning Vitali püsinud kaotuseta 11 matši ehk ligi 9 aastat.

Ometi tõotab tulla huvitav matš. Chisora on seni näidanud väga agressiivset poksi ning lisaks on tegemist David Haye'ga sarnase lobamokaga. Ringis vastase mõnitamist demonstreeris mürask ka matšis Heleniuse vastu.