Kaupo Kokamägi (spordiklubi Englas, kaalukategooria -70,3 kg) võitles kaheksandikfinaalis kolm raundi prantslase (-70,3 kg) Chai Titli vastu. Esimeses raundis oli Kokamägi küll päris suures ohus - prantslasel õnnestus raundi lõpus saada seljakontroll - aga ülejäänud raundid möödusid Kokamäe taktikepi all.

“Kaupo esitus oli kindlasti enesekindlam, kui eelmise aasta Euroopa meistrivõistlustel ja maailmameistrivõistlustel. On näha, et nurgad on siledamaks lihvitud ja käeväristamist on vähem. Tema energia säästmise mõttes tahaksin näha samas rohkem alistuste otsimisi,” kommenteeris spordiklubi Englase treener ja endine profivõitleja Ott Tõnissaar. “Ma saan aru turniiriformaadist: sa ei taha minna alistuse järgi ja siis kaotada positsioon, risk ei kaalu end mõnikord ära - kas saad alistuse ja siis puhkama või kaotad positsiooni ja pead hakkama alt end üles töötama - aga pealisasendis on võimalik otsida alistusi.”

Kokamägi ise ütles, et hoolimata sellest, et vastane esimeses raundis ta selja sai, ohtu ta kordagi ei tundnud. “Ta ei saanud mind sirgeks tõmmata. Lõpus oli ka sirge käelukk ligidal,” ütles Kokamägi.

Kokamäe nurgas olnud treener Vallo Hannus sõnas, et vastane oli maas üsna ohtlik. “Läksime konservatiivselt võitma, kergelt pealt töötama suuremaid riske võtmata. See õnnestus suurepäraselt!” arvas Hannus.

Kimmo Meieri (spordiklubid Jyväskylän Fight Club/ 3D Treening, kaalukategooria -120,2 kg) võitles Tom Fieldiga Suurbritanniast ja saavutas kindla võidu kohtunike ühehäälse otsusega.

“Sooritus oli kindlasti puhtam, kui Eesti meistrivõistlustel,” arvas Ott Tõnissaar. “Aga mees läks lõpuni välja. Ta läks aina edasi ja edasi. Ja veel lõpus suutis teha liigutusi, olla vastasele ohtlik.”

Meieri nurgas olnud Vallo Hannuse sõnul oli valitud taktika töötas. “Teadsime, et alguses tuleb vastane lõhkuma ja siis väsib ära. Seega võtsime esimese raundi rahulikult ja edasi suurema kütusepaagiga. Kimmo tegi ära, nagu tahtis. Kimmolt väga korralik pingutus!” hindas Hannus.

Nii Meier kui Kokamägi võitlevad homme veerandfinaalis.

Ksenija Grabova (spordiklubi 3D Treening, kaalukategooria -52,1 kg) pidi valgevenelanna Anitanina Kuliashova vastu võtma kaotuse esimeses raundis - kaotus saabus läbi sirge käeluku.

Madis Mäeste (spordiklubi MMAces, kaalukategooria -65,8 kg) võitles Inglismaa esindaja Nathan Haywoodi vastu ja pidi tunnistama kaotust (kohtunike ühehäälne otsus).

Sergei Strinža (spordiklubi TOKON, kaalukategooria -77,1 kg) astus vastu venelase Jevgeni Morozovi vastu. Kaotus tuli läbi kohtunike ühehäälse otsuse. Strinža vastane näitas ülitugevat maadlust.

Ergo Reinvald (spordiklubi 3D Treening, kaalukategooria -83,9 kg) sai vastaseks Küprose esindaja Dimitris Neofytou. Võrdne matš lõppes kaotusega - kohtunike jagatud otsus.

“Madis Mäeste sooritas oma võimete kohaselt. Vastane oli parem, aga Madis ei peaks lahkuma kripeldusega - või kui, siis kripeldusega saada paremaks. Ta andis endast maksimumi, üks võit ja kaotus on päris hea tulemus. Strinža kohta arvan samamoodi - eriti arvestades, kus ta oli aasta tagasi. Ta sai väga ebamugava vastase, kes oli tugev kohas, mis Stinžal oli kõige nõrgem - maasvõitlus läbi maadluse. Eilse vastasega sobitusid stiilid paremini,” kirjeldas Tõnissaar eestlaste kaotusi.

Samas jääb Tõnissaare jaoks kripeldama Ksenija Grabova matš. “See oli selline matš, et ei saa öelda, et mine saali ja treeni seda-ja-seda. See oli hetkeline hajevilolek, mitte arvestamine vastase kaootilisusega. Viie minuti pärast uut matši tehes oleks Ksenija ilmselt võitnud,” leidis Tõnissaar. “Aga see oli esimene kord, lisaks pole Ksenijal võistlus- ega treeningpartnereid. Tal on naispartnereid kokku Eestis ehk vaid kolm.”

Ergo Reinvald tegi Tõnissaare sõnul samuti võimetekohase matši. “Mees on end ületanud. Võtnud end kokku, teinud selle sammu. Kripeldus jäi - miks ta end löökidega paremini käima ei saanud. Videost oli näha, et Küprose vastane ei tahtnud Ergo löökidega pihta saaks.”

Hannuse sõnul oli Graboval kahe distantsi üleminekul viga. “Peab olema esimesest sekundist valmis järgmises distantsis teist asja tegema. Vastane karistas Ksenija vea ära, muidu oli võidetav vastane. Ksenija on loomulikult pettunud, vorm ja tase jäi realiseerimata,” arvas Hannus. “Ergo Reinvaldil oli väga tasavägine sõda, superhea debüüt. Peab matši vaatama ja analüüsima, mis juhtus.”