Üritusest võtsid osa Eesti fightspordi ühed andekamad ning oma senises karjääris väga häid tulemusi näidanud Kevin Renno ja Mirkko Moisar, Tallinna Taipoksi klubist.

Üritus hõlmas endas enamikke maailmas tuntud võitlusspordialasid s.h. taipoks ja oriental stiil, millest viimane on oma reeglite poolest rohkem teada kui K-1. Kevin ja Mirkko olid registreeritud mõlemale stiilile, kus Kevini kaalukategooriaks oli -75 kg ja Mirkkol -70 kg.

Kolmapäeval algasid matšid taipoksis. Meie meestest astus esimesena võitlusse Mirkko, ning seda vaid 5-minutilise etteteatamisajaga. Tema esimeseks vastaseks osutus prantsuse võitleja, kellega peeti maha tõsine ja tasavägine lahing. Kõigi kurvastuseks lõppes matš punktivõiduga prantslase kasuks ning Mirkko langes taipoksi edaspidisest võitlusest välja. Mirkko vigastas tänu külmale stardile oma kätt ja jalga ning sellest tingitult ei saanud ta edasi võistelda ka oriental stiilis.

Kevin Renno esimeseks vastaseks taipoksis oli portugallane, kes aga loobus ringi astumast, mis aitas Kevini otse taipoksi finaali.

Neljapäeval algasid Kevinil matšid oriental stiilis, kus esimeseks vastaseks oli võidujanune Saksa võitleja. Võitja otsustati punktidega ja see oli meie rõõmuks Kevin, kes võitis agressiivset sakslast kogemuste ja tehnilise ülekaaluga.

Poolfinaaliks Kevinil väga palju taastumiseks ja ettevalmistumiseks aega ei jäänud. Juba paarikümne minuti pärast ootas teda ringis ees Hispaania võitleja. Võideldes hispaanlaste poolt korraldataval üritusel ja nende kodupubliku ees ei jätnud Kevin midagi juhuse hooleks ning lõpetas matši teises roundis tehnilise knockout'iga. Sellest tulenevalt pääses Kevin Renno finaali ka oriental stiilis ning pidi pidama maha kaks finaalmatši ühel päeval.

Reede oli finaalidepäev. Esimene finaal toimus taipoks stiilis. Kevini vastaseks oli väga jõuline võitleja Prantsusmaalt, kes näitas esimeses roundis enda poolt suurt survet. Kevin pidas survele hästi vastu ja suutis esimeses roundis oma vastast tehniliselt tundma õppida. Teisest roundist alates võttis Kevin ohjad enda kätte ja hakkas matši domineerima ning lõpetas selle tehnilise knockout´iga, võites sellega taipoksis ISKA MM-i kuldmedali.

Mõned tunnid hiljem toimuma pidanud oriental stiili finaalmatšis tuli Kevini vastaseks taaskord portugallane. Sel korral pidi aga Kevin taipoksi finaalis saadud vigastuste tõttu kullaheitlusest loobuma ning piirduma hõbemedaliga.

Kokkuvõtteks oli võistluste tase korge, kuid ürituse korraldus jättis natuke soovida, mis sai saatuslikuks paljudele osavõtjatele s.h. ka meie Mirkkole, kes vigastas ennast ja kelle jaoks lõppesid võistlused juba esimesel päeval.