Profipoksi üliraskekaalu valitseja Anthony Joshua on tänavu käinud ringis kahel korral ning alistanud nii Joseph Parkeri kui ka Aleksandr Povetkini, kuid rahvusvahelise meedia kajastuse poolest on aasta suurimaks matšiks kerkimas WBC tiitlimatš Deontay Wilderi ja Tyson Fury vahel.

Kui Joshua on väga vaoshoitud tšempion ja temalt on oodata ainult spordimehelikke tegusid, siis 1. detsembril Los Angeleses vastamisi minevad Wilder ja Fury on hoopis teisest puust.

Seni on Wilder ja Fury teineteise suunas loopinud kõvasti soppa ning kohati on sihikule võetud ka Joshua. Senistel pressikonverentsidel on Wilder ja Fury andnud suule kõvasti voli ja kogu maailm on saanud teada, mida nad teineteisest arvavad. Londonis toimunud pressikonverentsil tahtsid mehed juba kangesti ka jõudu katsuda ning turvameestel ja ametnikel tuli neid lahutama hakata.

Alles hiljuti demonstreeris Wilder ühe maskoti peal rusikahoopi, millega ta kavatseb Fury jalust niita. Kui mehed sama hooga jätkavad, siis ei oleks midagi imestada, kui ühel hetkel puhkeb samasugune kaos nagu MMA sajandi matšis Nurmagomedovi ja McGregori vahel.

Sportlikus mõttes on Wilderi ja Fury duell loomulikult suursündmus. Senise karjääri jooksul on mõlemad mehed tunnistanud ainult võite.

32-aastane Wilder on profina pidanud 40 matši. Kui kõik duellid on lõppenud tema võiduga, siis koguni 39 vastast on ta suutnud ka nokauteerida. Alates 2015. aastast on tema valduses WBC meistrivöö.

30-aastane Fury on pidanud 27 matši ja need samuti kõik võitnud. Nendest vastastest on ta nokauteerinud 19. Fury tõusis 2015. aastal korraga nii WBA, IBF-i, WBO ja IBO meistrivööde omanikuks, kui ta alistas legendaarse Vladimir Klitško. Seejärel ei tulnud Fury aga koguni üle kahe aasta järjest ringi ja jäi seetõttu tiitlitest ilma.