"Habib rääkis mulle, et vaatas möödunud nädala jooksul Gaethje intervjuusid, kus mees rääkis, et ei koputa kunagi matile allaandmiseks," vahendas Daily Mail Cormieri sõnu. Cormieri sõnul mõistis Nurmagomedov seejärel, et võib teha ameeriklasele liigselt haiget, kui Gaethje kindlameelselt ka kõige keerulisemal hetkel ise alla ei anna.

Seda aga Dagestani vabavõitleja teha ei tahtnud. Põhjuseks asjaolu, et Gaethje oli lasknud UFC-l lennutada vanemad suureks tiitlimatšiks Abu Dhabisse ning Nurmagomedov ei tahtnud ameeriklasele tema vanemate ees vigastusi tekitada. Tasub mainida, et alles suvel oli Nurmagomedovi enda isa Abdulmanap koroonaviirusest tingitud komplikatsioonide tõttu elu jätnud.

"Nurmagomedov tegi matši ajal "käeluku", mis oli ta isa lemmikvõte, ent seejärel läks ta kägistusvõtte peale üle," kirjeldas Cormier tiitlimatši kulgu. Nimelt oleks "käelukk" võinud purustada Gaethje käeluu. "Nurmagomedov oli "käelukku" tegemas, aga siis tal meenus, et Gaethje oli terve nädala rääkinud, kuidas ta ei koputa kunagi allaandmiseks. Habib ei tahtnud aga vastase vanemate ees talle haiget teha."

"Siis otsustaski Habib ta lihtsalt korraks magama panna," viitas Cormier kägistusvõttelele, mille tõttu vastane ka hetkeks teadvuse kaotas. "Habib rääkis mulle: "Ma ei taha talle liigselt haiget teha vanemate ees, seetõttu panen ta "kolmnurka". Kui ta jääb korraks magama, siis ta jääb, aga ta tõuseb seejärel püsti ja kõik on korras."

Niimoodi Nurmagomedov käituski ning teenis juba teises raundis kägistusvõttega karjääri 29. võidu. Pärast matši kiirelt üles turgutatud Gaethje ja Nurmagomedov embasid juba seejärel üksteist sõbralikult.

Mäletatavasti teatas Nurmagomedov ise tiitlimatši järel, et lõpetab sportlaskarjääri. Põhjuseks oli tema isa Abdulmanapi surm.