Jaanuaris välja kuulutatud konkursile laekus kaks taotlust. Teenekas peatreener Aavo Põhjala seekord ei kandideerinud.

Tippsportlasena maailma absoluutsesse tippu jõudnud Budõlin lõpetas võistlemise 2008. aastal, olles karjääri jooksul võitnud 8 tiitlivõistluste medalit, lisaks olümpiapronksile võitis ta 2001. aastal MM hõbemedali ja samal aastal Euroopa meistritiitli. 2009-2012. aastani oli Budõlin Eesti juunioride koondise treener ning asub nüüd alates märtsist täiskasvanute koondise etteotsa. Valiku puhul sai otsustavaks just Aleksei kogemus tippsportlasena, töökogemus treenerina ning EJL juhatusele esitatud nägemus Eesti tippjudo edasisest arengust.

Eesti Judoliit hindab kõrgelt koondist 29-aastat juhtinud Aavo Põhjala teeneid ning Põhjala jätkab ka edaspidi tööd alaliidu juures. Lisaks jagab Põhjala jätkuvalt oma kogemusi Audentese Spordikoolis.

Samaaegselt tegi juhatus otsuse valida uueks noorte ja juunioride koondise peatreeneriks 31-aastase Vladimir Grilli. Seni eraldi olnud koondised otsustati viia ühe treeneri juhtimise alla, et tagada sujuvam üleminek juunioride vanuseklassi ning sealt tippsporti. Vladimir Grill on lõpetanud Tartu Ülikooli, töötanud treenerina nii Tartus kui Loksal ja olnud alates 2009 aastast tuntud Läti judoklubi Lido treener. 2011. aastal valiti ta Läti parimaks judotreeneriks. Grill on otsustanud Eestisse naasta ning näeb noortekoondise treeneripositsioonis uut väljakutset. Käesoleval aastal toimuvad kadettide Euroopa Meistrivõistlused Tallinnas kodupubliku ees ning Grilli juhendamisel loodame noorsportlastelt edukat esinemist.