Kevini õpilased Andra Aho ja Oskar Künnapuu kuuluvad maailmakarikavõistlustele sõitvasse kaheksa võitlejaga Eesti koondisesse.

“Meile on osalemine esmakordne, aga muidu on taipoksi Maailma Karikas väga tunnustatud võistlus, mida on juba aastaid peetud,” selgitab treener.

Renno sõnul korraldab sõitu tai poksi alaliit Eesti Muay Thai Föderatsioon, kes paneb ka koondise kokku. Eesti taipoksijad on juba käinud Euroopa ja maailmameistrivõistlustel ning toonud sealt ka säravaid medaleid. Eesti koondisega sõidab kaasa veel üks treener, kuid ühiseid treeninguid ei tehta, iga õpetaja tegeleb oma õpilastega. “Sellise võistluse puhul on oluline personaalne lähenemine ja kui koos treenib terve koondis, siis sellist lähenemist ei saa olla,” seletab treener.

Reporteri küsimusele, et mis tunne on sõita taipoksi kodumaale võistlema ja kas see tekitab ka aukartust, arvab Kevin, et emotsioone tuleks küsida sportlaste käest. “Ise olen seal käinud, korraldus on tipptasemel ja vastased aukartustäratavad, iga osalejariigi number üks võitlejad. See pole teisejärguline võistlus ega organisatsioon, kohal on ikkagi tippklass.”

Ajakirjanik tunneb huvi ka selle vastu, et kas show-elemendid on võimsamad kui Eesti võistlustel? “Võistlused on suurel areenil, seal on 3-4 poksiringi, iga kõrval live-muusika bänd, kes mängib taipoksivõistluste traditsioonilist muusikat — juba see on elamus omaette,” tutvustab Kevin eesseisvat oma kogemuste põhjal.

Eesti taipoksijate fännid võivad mõistagi Taisse kaasa tulla, kuid Kevini arvates on see neile siiski liiga kulukas. Kohale tulevad mõned sportlaste lähedased. “Anname veebi vahendusel teada, kuidas meil seal läheb,” lubab üks koondise treeneritest. “Meid on seal paras punt, elame ka ise üksteisele kaasa.”

Jutuks tuleb ka see, millised lootused on Kevinil pandud oma õpilastele, eriti “võitmatule tüdrukule” Andra Ahole, kes on samas suhtlemises vägagi tagasihoidlik. Treeneri sõnul on neiu võidelnud 2-3 tüdrukuga, kes on sellel võistlusel medalikohale tulnud, ja siiani on Andra neid võitnud. “Usun, et ta on valmis ja annab endast parima!” arvab õpetaja. Ka Oskar Künnapuu šansse peab ta heaks, kuid mõistagi on kõik noormehe enda teha. Kevin treenib mõlemat noort koos, päevas on kahel korral taipoksitrenn pluss veel üldfüüsiline trenn ja jooksmine.

Taipoksi Maailma Karikas toimub Bangkokis 13.-23. augustil ja Eesti koondis sõitis sinna nädala jagu varem, et treenida ka kohalikes oludes.