Võistlema pääseb kõigi kaalukategooriate peale kokku 400 sportlast, kohad jagatakse 30. märtsi edetabeli põhjal ning lõplikult selguvad need 9. aprillil. Otsus tähendab muuhulgas seda, et kuueteistkümnel Bakuus kavas olevast olümpiaalast kaheteistkümnel on võimalik võistelda koha eest Rio de Janeiro olümpiamängudel. Kokku on esimest korda peetavatel Euroopa mängudel kavas 20 spordiala.

Eesti Olümpiakomitee spordidirektori Martti Raju sõnul on praeguseks Eesti sportlastele Euroopa mängudel kinnitatud 43 kohta. „Selle uudise valguses aga võib juba kindlalt öelda, et Bakuus osaleb umbes 50 Eesti sportlast. Viimased kohad jagatakse ära aprilli alguses, meie kinnitame delegatsiooni koosseisu mai alguses,“ ütles Raju.

Veebruari lõpu seisuga osalevad Eesti sportlased üheksal spordialal: 3x3 korvpallis (meeskond), jalgrattaspordis (BMX-s, maantee- ja maastikusõidus), laskespordis, maadluses, poksis, rannavõrkpallis, triatlonis, ujumises ja vehklemises. Kohad on kinnitamata lisaks judole karates, sulgpallis ja vibulaskmises.

Bakuus on kavas 3x3 korvpall, aerutamine, iluvõimlemine (riistvõimlemine, iluvõimlemine, batuudihüpped ja sportvõimlemine), jalgrattasport (BMX, maastikuratta- ja maanteesõit), judo, karate, kergejõustik, laskmine, lauatennis, maadlus (vabamaadlus ja Kreeka-Rooma maadlus), poks, rannajalgpall, sambo, sulgpall, taekwondo, triatlon, veesport (vettehüpped, ujumine, kujundujumine ja veepall), vehklemine, vibulaskmine ning võrkpall (saali- ja rannavõrkpall).

Kaheteistkümnel spordiala on võimalik teenida kas koht Rio olümpiamängudele, täita kvalifikatsiooninorm või saada edetabelis punkte. Otsepileti Rio de Janeirosse saavad laskmise, lauatennise ja triatloni võitjad. Olümpiareitingu punkte jagatakse jalgrattaspordis, judos, rannavõrkpallis, taekwondo’s ja vibulaskmises, ujumises ja kergejõustikus tehtud tulemused lähevad arvesse kvalifikatsiooninormi täitmise puhul. Euroopa mängudelt on poksis ja maadluses võimalik teenida koht maailmameistrivõistlustele, kus võisteldakse olümpiakohtade eest.