Ürituse avatseremooniast võtab osa SportAccordi (Rahvusvaheliste Spordi-föderatsioonide Peaassotsiatsioon) president ja
ROK-i (Rahvusvahelise Olümpiakomitee) auliige hr Hein Verbruggen.

Võitluskunstide maailmamängud on kõige olulisemaks ürituseks erinevaid võitluskunste esindavatele sportlastele üle kogu maailma.

Tegu on suurejoonelise rahvusvahelise üritusega, mis kätkeb endas erinevate kahevõitlusalade võistlusi, võitluskunstide- ja folkloorifestivali, erinevate rahvuste loomingulisi ekspositsioone ja teisi kultuuriüritusi.

Viiel järiestikusel päeval toimuvad erinevatel spordiväljakutel mitmete kahevõitlusalade (ITF taekwondo, sportchan, sambo, muay thai, karate, kudo, wu-shu, jendo, real aikido, kalaripayattu, sqay, pankration, kyokushin, aikido) võistlused.

Maailmamängude pidulikuks avamisürituseks on rahvusvaheline võitluskunstide- ja folkloorifestival, kus peetakse mitmeid võitluskunstide meistrite demonstratsioonesinemisi ja saab näha erinevate riikide (Jaapan, Korea, Austraalia ja Lõuna-Aafrika) loominguliste kollektiivide etteasteid.

IV võitluskunstide maailmamängude korralduskomitee tegevjuht hr Mihhail Kõlvarti sõnul on Eesti Võitlusspordi Ühendusele antud suur au korraldada ülemaailmselt nii olulist üritust. Selle ürituse tähtsust võib võrrelda olümpiamängudega, mis ühendab endas paljusid erinevaid spordialasid ning sportlaste kõige olulisemat mõõduvõtmist.

Üritusele on oodata enam kui 2500 osalejat 60. riigist. IV võitluskunstide maailmamängud on lülitatud Tallinna kui 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna ürituste nimistusse.