Kokamäe esimesed kaks raundi olid sarnased tema eelmisele matšile - eestlane viis vastase, Bulgaariast pärit Deqn Galinovi maha. Galinov sai kohe alguses ohtliku löögi, mille tagajärjena voolas ohtralt verd silma.

Kokamäe jaoks oli väga ohtlik kolmas raund, kus ta sai pihta väga palju lööke ja näitas ilmselgeid väsimuse märke.

“Kaks esimest raundi läksid asjad Kaupo taktikepi järgi, ta surus oma taktika peale. Bulgaarlane maadluse vastu ei saanud. Kolmandas nad ühes nurgaga ilmselt leidsid, et tuleb kaks althaaki kõvasti vastu lüüa. See kujunes ka kõige raskemaks, aga Kaupo maadles siiski vastase raundi lõpuks ära. Selge võit Kaupole,” kinnitas Kokamäe nurgas istunud treeber Vallo Hannus.

Samas üks kohtunikest andis teise raundi võidu bulgaarlasele.

“Alati on kohtunikel erinevaid arusaami, kuidas hinnata löömist ja maadlust. Ja teiseks on asi vaatenurgas. Kolm kohtunikku ongi seetõttu et ühe vaatenurk võib olla pime, ta ei pruugi näha asju. See, et üks kohtunikest saab nii-öelda vale tulemuse, on täiesti okei ja ei tähenda, et ta tegi oma tööd valesti,” kinnitas Hannus.

“Kaks esimest raundi läksid samasuguse hea sujuvusega nagu eile,” tõdes spordiklubi Englase treener ja endine profivõitleja Ott Tõnissaar. Küll aga jäi taas kripeldama vähene alistusteotsimine. “Tean omast käest tunnet, kui olen pealisasendis ja ilmselgelt suudan vastast kontrollida, siis miks pean loovutama kontrolli, sest äkki õnnestub saada mõni alistus või löögid sinna vahele,” kirjeldas Tõnissaar. “Lühikeses perspektiivis see töötab. Pikas perspektiivis see, mis hoiab vastast paremini all paigal, on surve matši lõpetamise suunas.”

Tõnissaar sõnas, et niikaua, kui hoida vastast kinni, saab ta sada protsenti ajast tegeleda sellega, et sealt alt välja saada. Kuid hetkest, mil teda ohustada -näiteks löökidega- peab ta kõigepealt mõtlema, kuidas mitte pihta saada - ja siis alles põgeneda.

Kolmandas raundis pidi Kokamägi eriti raskeid lööke sööma.

“Kaupol läks hästi selles mõttes, et ta läks momentaalselt (löökide saamise järel - toim.) siiski jalgadesse. Oleks ta poolekski sekundiks jäänud kauem maha, oleks kohtunik kindlasti tulnud vahele. Vastane oli natuke rumal, kui Kaupo seal tuigerdas, oleks ta pidanud ühe korraliku show maha pidama - isegi, kui need löögid oleks pooleldi libisenud kaitsesse. Kui see tuigerdav Kaupo oleks vastase surve alla jäänud, on suur tõenäosus, et kohtunik oleks sekkunud. Vastane mängis trumbi käest ära,” leidis Tõnissaar.

Kokamägi sai õnneks homseks võistlemiseks rohelise tule ka matšijärgsest meditsiinilisest kontrollist.

“Nad küll vaatasid põhjalikult, kutsusid erinevaid arste. Vahepeal hakkas juba hirm. Lõpuks tuli peaarst ja lasi läbi,” ütles Kokamägi. “Tunnen end normaalselt, olen veidi väsinud. Sain paar päris kõvat pauku, muu oli rabelemine.”

Kokamäe sõnul läks kolmas raund väsimuse nahka. “Ma ei ajastanud mahaviimisi nii hästi, vastase sprool oli hea ja sain pihta. See viis kinni püstivõitluse.”

Ühel korral küll kohtunik tegi ka kohtunik märkuse - kaitse end. “Siis jooksin igaks juhuks eemale, et ta näeks, et ta ei taba midagi, lihtsalt rabeleb,” ütles Kokamägi.

Hannus arvab et tänane “saun” Kokamäge suuremat ei mõjuta. “Kaupo on terasest mees, ta läheb homme oma parimat tegema. Kõik sportlased, kes turniiritabelis liiguvad, saavad räsida ühel või teisel viisil ja selles ei ole midagi ebatavalist,” arvas Hannus.

Raskekaallane Kimmo Meier võitis brasiillase Gustavo Lopes Borgesi vastu kõik kolm raundi, viies mõned korrad ka vastase maha ja domineerides ka püsti.

“Analüüsisime vastast, vaatasime, mida ta teeb ja läksime Kimmo paremaid asju sinna vastu tegema,” kinnitas Hannus. “See tegelikult töötaski, vastane selle vastu rohtu ei leidnud. Ka Kimmo maadlus on parem.”

“Kimmo tegi ära oma asja! Vastane oli dekaadi maas. Kümme aastat tagasi sai niimoodi MMA matše pidada, et sul oligi ainult üks asi ja sellega pidasid matši. Aga ma ei usu, et see tänasesse sobitub,” arvas Tõnissaar. “Euroopakad ja tänane võistlusformaat on nii noor asi, et kuigi IMMAFi medalile tulnud on tasemel, siis allpool tuleb igasuguseid. Brasiillast ei saa selles mõttes alahinnata, et ühte meest ta ju võitis, aga ilmselgelt oli ta tööriistakastis ainult üks peitel. Sellega on keeruline.”

Kaks medalit on Eestil käes. “Aga ükski sportlane nii ei mõtle. Kõik mõtlevad ikka finaalikohast - ja võidust, “ sõnas Hannus.

Kokamäe medalikapis on hõbemedal Euroopa meistrivõistlustelt ja 5.-8. koht maailmameistrivõistlustelt, lisaks on ta viiekordne Eesti meister. Homme võitleb ta finaalikoha eest Venemaa esindaja Salamat Isbulaevi vastu.

Kimmo Meier on Eesti meister. Homme saab Meier vastaseks maailmameistri, Shamil Gazievi Bahreinist.