Finaal lõppes kiirelt. Kohe esimesel minutil õnnestus jaapanlasel Mettis haardega pikali saada ja sealt kinnihoidmisse võtta. Mettis küll üritas, aga täbarast seisust enam välja ei tulnud.

Teekond finaali kulges aga ilusate võitudega.

Tänu kõrgele paigutusele oli tartlane avaringis vaba, teises ringis alistas ta ipponiga ukrainlase Anton Rudnõki ja kolmandas ringis lisajal wazariga itaallase Vincenzo Darco. Poolfinaalis oli vastas Kasahstani esindaja Adil Orazbajev, keda Mettis heitis kolm korda ning kulges kindlalt esikohamatši. Poolfinaal oli Mettise kõige ilusam matš käesoleval universiaadil.

Treeneri Andres Põhjala kommentaar: "Võrreldes raskekaaluga oli täna hoopis teine maadlus. Läks ise aktiivselt peale, see tõi edu. Kohtumises kasahhiga tegi kolm ilusat heidet, millest üks oli ka ipponi vääriline, kuigi ei antud. Finaali pääsuga oli miinimumeesmärk täidetud. Finaalis läks raskeks, kuna jaapanlase haare on niivõrd tugev, et Mettis ei saanud seda lihtsalt kätte. Eile rääkisin Juhanile ka Heiki Nabist, et vaata mida mees vana eas veel teeb, kui tubli on. Proovi sina ka! Ta kehitas õlgu ja ütles, et vaatame. Ega ta suuri sõnu ei tee. Aga medal on olemas! Mina olen tänase maadlusega väga rahul."

Juba kaheksa päeva pärast võistleb Mettis maailmameistrivõistlustel Budapestis. "Kui ta niimoodi maadleb, nagu täna need kolm matši tegi, siis MM-il on hea loosi korral võimalik jõuda näiteks seitsme hulka. Kui kohe ei satu absoluutsete tippudega kokku, loosist oleneb palju. Pakun, et raskekaalus saab olema umbes 60 judokat, neist paarkümmend on medalinõudlejad. Sinna hulka tahaks ka Mettise panna. Praegu on tal hea emotsioon, puhkame natuke ja siis üritame parimat," lisas Põhjala.

Eesti delegatsiooni ühispilt koos medalivõitja Juhan Mettisega!