31. detsembrist saadik, mil Baruto alistas endise kikkpoksi maailmameistri Peter Aertsi kohtunike häältega kolmes raundis, on ta Jaapanis viibinud ning tasapisi trennilainele tagasi saanud.

"Hästi palju on meediatööd tulnud teha. Põhirõhk on sinna läinud. Aga samal ajal teen trenni edasi. Kõike natuke," rääkis Baruto Delfile ja Eesti Päevalehele.

Baruto ütles, et nautis kogu protsessi - matšiks valmistumist, võitlust ise ja sellele järgnenud pingelangust - täiel rinnal ning meenutas vanu aegu sumoareenidel. "Vanad ajad tulid meelde. Võistlusnärv ja adrenaliin on kõrged, ei puhka ennast korralikult välja, immuunsüsteem nõrgem. Kui matš läbi ja pingelangus tuli, jäin natuke tõbiseks ja võtsin kümme päeva täiesti vabaks," rääkis ta.

Kui sumoaaegadel võis Baruto teinekord ringis maadelda vaid kolm sekundit, siis nüüd tuli ühes raundis madistada kolm minutit. Höövelson ütleb, et see polnud mingi probleem, sest matšiks valmistudes pidas ta treeningutel ka kümneminutilisi raunde.

Kuigi Baruto on matši kohta saanud valdavalt vaid positiivset tagasisidet, on tal enda arvates paranemisruumi veel küllaga. "Oleksin tahtnud küll nokaudiga võita, aga võit on võit. Olin aktiivsem pool, andsin endast parima. Vastukaja on hea olnud. Esimene kord on ikka selline üle kivide ja kändude. Aga lõbus oli. Prooviks teinekordki!" muigas ta.

"Eks kriitikat võib alati enda suunas pilduda. Tuleb lihtsalt omad miinused üle vaadata ja selle nimel trenni teha. Kindlasti tuleks parandada püstivõitlust. Kuna vastane oli parem püstivõitluses, siis ei jäänud mul muud üle, kui ta kohe pikali viia."

See, et esialgu pidi Baruto võistlema prantslase Jerome Le Banneriga ning viimastel päevadel vastane muutus, oli pisut ebamugav ja häiriv, tunnistas ta: "Eks ta natuke ikka lõi asjad sassi. Aga mõlemad olid kikkpoksi maailmameistrid ja stiililt samasugused võitlejad. Aga natuke tuli ikka ümber häälestuda."

Rizin Fighting Federationi järgmine võitlusõhtu on 17. aprillil, kuid kas Baruto seal võistleb, ta veel öelda ei oska. "Ma ei tea isegi veel, millal järgmisena võistlen või kellega. Eks siin ole mulle igasugu nimesid välja hõigatud. Eks siis näha ole," sõnas ta.