Võistlustel teeb kaasa ka pikalt vigastusega kimpus olnud Londoni olümpiamängudel poolraskekaalus 8. koha saavutanud Ardo Arusaar.

Kristjan Palusalu 105. sünniaastapäeva auks on võistlustel kohal ka Eesti Spordimuuseumi temaatiline näitus ning juba traditsiooniliselt leiab Eesti spordikuulsuste pargis aset Kristjan Palusalu ausamba juures mälestushetk. Võistluste avamisel esitab Eesti Vabariigi hümni koos Kaitseväe orkestriga noor andekas laulja Tuuli Rand.

Võistlusi austab oma kohalolekuga ka Kristjan Palusalu tütar Helle Palusalu.

Kristjan Palusalu tütre Helle Palusalu sõnul oleks tema isal kindlasti hea meel, et Kristjan Palusalu nimelised mälestusvõistlused toimuvad. "Omal ajal Georg Lurichi võistluste valguses küsisin isalt, et mis ta arvab, kas kunagi tema nimelised võistlused ka tulevad, vastas ta, et oh vaevalt," tundis tütar Helle rõõmu, et nii siiski ei läinud. Ainult ühelt isa mälestusvõistluselt puuduma pidanud tütar Helle lisab veel: "See on hinge ülendav, et võistlused toimuvad juba nii pikka aega, tuues kokku maadlejaid lisaks Eestile ka teistest riikidest. Suur tänu korraldajatele!"

Võistluspäeva kava:

12.00 – 14.00 Eelringid kõikides kehakaaludes -55; -60; -66; -74; -84; -96; -120 kg
14.00 Mälestushetk Kristjan Palusalu ausamba juures
15.00 - 15.15 Võistluste pidulik avamine
15.15 - 16.30 Finaalid ja autasustamised kõikides kehakaaludes