“Judo must vöö ja endine Rootsi rahvuskoondislane Wojcik on kõik viis võitu saavutanud läbi nokaudi või tehnilise nokaudi. Kõik kaotused on tulnud läbi alistuse. Samuti on tal sinine vöö Brasiilia jiu-jitsus,” rääkis Alik Tseiko vastasest MMA Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. “Kreeka-rooma maadluse taustaga Aliku värskeimate saavutuste hulka kuulub käesoleva aasta Eesti meistritiitel vabamaadluses. Kõik vabavõitluse matšivõidud on ta võtnud läbi alistuse või tehnilise nokaudi. Usun, et Wojcik tahab seda matši pigem püsti hoida ning kasutada ära oma pikkuse-eelist (7 cm) samal ajal kui Alik eelistab seda matši pigem maas pidada, kus ta saab oma trumbid letti lüüa,” selgitas Tõnissaar.

Alik Tseiko on spordiklubi 3D Treening sportlane, kelle profirekordil on 5 võitu ja 2 kaotust. Värskelt vabamaadluses Eesti meistriks kroonitud Tseiko on pidanud maadluses üle 500 matši. Sportliku vabavõitlusega on ta tegelenud kaks ja pool aastat. Alik on esimene Eesti sportlik vabavõitleja, kes sõlminud lepingu välisklubiga – 2011. aasta septembris allkirjastas ta lepingu maineka USA treeningklubiga American Top Team.

Lisaks Alikule asuvad Raju 9-l Eestit puuris esindama Lauri Ülenurm, Andrei Manzolo, Jass Murutalu, Lauri Mägi, Helin Paara ja Jüri Jõgiste. Kaardil on toimunud ka üks vahetus – samal ajal USA-s võistlevat raskekaalu hiidu Deniss Smoldarevi asendab agressiivne sambotaustaga võitleja Ilja Drovnjashin. Eesti võitlejate ülejäänud vastased selguvad tuleval nädalal.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad. MMA Raju on Eesti sportliku vabavõitluse liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.