Uue fondi loojateks on Indrek Luukas ning Kalju Puhtla, kes mõlemad on taipoksi juba aastaid harrastanud. „Fondi esimesed stipendiumid anti sel aastal välja kogusummas 6500 eurot, mis jagati ära kuue erineva kategooria vahel,“ rääkis fondi üks asutajatest Indrek Luukas. „Rahalise preemia eesmärgiks on motiveerida sportlasi ja treenereid alaga tegelema ning anda sellega oma panus taipoksi arenemisele Eestis. Sarnaseid stipendiume hakkab sihtasutus välja andma kord aastas.“

„Usun, et uue sihtasutuse tunnustus motiveerib paljusid sportlasi ja treenereid oma ala veelgi tõsisemalt võtma,“ rääkis parima juuniorite ja täiskasvanute treeneri stipendiumi pälvinud Igor Šinkevitš. „Olen enam kui kindel, et stipendiumiraha kasutatakse sihtotstarbeliselt. Näiteks võimaldab see katta kulutusi, mis sportlastel kaasnevad rahvusvahelistel turniiridel osalemisega või panustada paremasse treeningvarustusse, mis lõppkokkuvõttes aitab kaasa paremate tulemuste saavutamisele.“

Eesti Muay Thai Föderatsiooni kuulub täna 20 taipoksi klubi, kuhu kuuluvatel sportlastel on võrdsed võimalused stipendiumile kandideerida.

2012. aasta stipendiumid jagunesid järgmiselt:

Parim sportlane – Andrei Bokan (2012 Taipoksi maailmameistrivõistluste hõbemedal raskekaalus), stipendium 1500 eurot.

Parim täiskasvanute treener – Igor Šinkevitš, Garant klubi Tallinn, stipendium 1000 eurot.

Parim juunior – Vladislav Zõrjanov (2012 Eesti, Läti ja Leedu Taipoksi avatud meistrivõistluste võitla), stipendium 1000 eurot.

Parim juunioride treener – Igor Šinkevitš, Garant klubi Tallinn, stipendium 1000 eurot.

Parim laste treener – Sergei Timofejev, Konkiro klubi Narva, stipendium 1000 eurot.

Panus Muay Thai arendamisse Eestis – Kevin Renno, stipendium 1000 eurot.

EMF Toetamise Sihtasutus kuulutas äsja välja oma esimesed kuus stipendiaati. Valiku langetas EMFi juhatus koosseisus Sergei Vinokurov, Igor Šinkevitš, Kari-Paavo Koch, Indrek Luukas, Erkki Vapper, Kevin Renno, Vadim Kreitsman, Kalju Puhtla.

EMF Toetamise Sihtasutus on asutatud 2012. aastal eesmärgiga tunnustada Eesti Taipoksi Föderatsiooni kuuluvate klubide sportlasi ja treenereid. Klubi asutajateks on Indrek Luukas ning Kalju Puhtla.

MTÜ Eesti Muay Thai Föderatsioon asutati 2007. aastal, täna koondab ühing enda alla 20 taipoksi klubi üle Eesti. Muay Thai ehk taipoks on täiskontaktne võitlusspordiala, milles on lubatud käe- ja jalalöögid, samuti löögid küünarnukkide ning põlvedega. Erinevalt traditsioonilisest poksist, kus maadlusdistantsi jõudnud võistlejad lahutatakse, on taipoksis lubatud ka püsti maadlus. EMF on Eesti Olümpiakomitee liige alates 2011. aastast.