Tiitlimatš oli üsna sündmustevaene ja lõppes juba neljandas raundis, kui ukrainlane lõi Charri parema silma kohalt vere välja. Kuna verejooksu peatada ei suudetud, kuulutas kohtunik Guido Cavalleri pärast arstiga konsulteerimist matši lõppenuks.

Sakslane üritas küll protestida, et väikese kulmuhaava pärast matš lõpetati, kuid kohtunikul polnud teist valikut, sest verejooks oli tugev.

Kolm esimest raundi kulgesid sündmustevaeselt, kuid ka seal kontrollis olukorda ja domineeris 41-aastane Klitško. Teise raundi lõpus lendas sakslane komistamise tagajärjel korraks ka pikali.

"Olen pettunud, et ei suutnud matši tõelise nokaudiga võita," sõnas ukrainalena võidu järel Venemaa televisoonile, vahendab Eurosport. "Kahjuks oli matši lõpetamine arstide otsus. Meie mõlemad tahtsime jätkata."

Matši käik:

Matši eel:

41-aastane WBO-sarja maailmameister Vitali Klitško astub Venemaal vastamisi 27-aastase Saksamaa esindaja Manuel Charriga. Tegemist on Liibanoni päritolu seni kaotuseta 192-sentimeetrise võitlejaga, kelle sünnipärane nimi on Mahmoud Omeirat Charr. 21 matšist on sakslane võitnud 11 nokaudiga.

Kuid eeldatavalt saab noorest vastasest siiski kõrvalpeaosa täitja, sest kogu tähelepanu on pööratud juba alates 1999. aastast poksimaailmatippu kuulunud võitlejale.

Klitško alustas profikarjääri 1996. aastal, pärast MMil hõbedale tulemist ja võitis oma 24 esimest matši nokaudi või tehnilise nokaudiga. WBO-sarja tiitlivõit tuli 1999. aastal.

Klitško on karjääri jooksul saanud 44 võidu kõrval 2 kaotust. Esimene pärines 2000. aastast, kolmandalt tiitlikaitsmiselt Chris Birdi vastu. Olles kolme kohtuniku punktikaartidel matši võitmas, sai mees tugeva õlatrauma ning oli sunnitud matši katkestama. Kuid ukrainlane jätkas karjääri 5 järjestikuse võiduga ning teenis välja matši WBC-sarja maailmameistri Lennox Lewise vastu. Klitško kaotas tehnilise nokaudiga 6. raundis - põhjuseks Lewise poolt löödud suur haav kulmul, mistõttu kohtunik matši peatas. Klitško võitis Lewise lahkumise järel WBC tiitli 2004. aastal, alistades Corrie Sandersi ja on püsinud alates sellest võitmatuna.

Väga vintske ja tugeva löögiga tuntud poksijat pole profikarjääri jooksul kunagi pikali löödud ning tema nokaudi protsent võitudes on uskumatu 86,96 ehk 44 võidust 40 on tulnud vastase nokaudiga - see on poksi ajaloo teine tulemus Rocky Marciano järel. Ja vaevalt vanameister sellel ka täna langeda lubab. Kui, siis mine tea, võibolla näeme meistrit enne poliitikasse siirdumist ringis taaskord...

Ervin Kade kommentaar Manuel Charri kohta:
"Maailmalistis on ta kolmekümneviiendal kohal, koha võrra kõrgemal kui Hartwall arenal Aleksandr Povetkinile kaotanud Cedric Boswell. 21 matšivõiduga, millest 11 on lõppend nokaudiga, on ta kõvematest nimedest siiski võitnud Owen Becki ning viimati teist kõva ukrainlast Taras Bydenkot. Klitško vastu tal siiski reaalseid šansse ei ole, kui suudab lõpuni vastu pidada on ta kõva poiss."