Hetkeseisuga võib öelda, et kergekeskkaalus ongi suurim konkurents. Matši eest seni võitmatu Mayweatheriga ja sellega kaasneva rahapataka eest võitlevad mitmed tuntud ja tasemel nimed - Amir Khan, Kell Brook, Devon Alexander, ka Marcos Rene Maidana ning miks mitte Juan Manuel Marquez (mõlemad korra talle juba kaotanud).

Üks poksija, 26-aastane Keith Thurman on hakanud pead tõstma aga alles hiljuti. Märkamatult on tohutu löögijõuga (vaata videot) ameeriklane tõusnud maailma reitingus kuuendale kohale, seejuures on ta maailma top 20-s noorim. Mees on karjääri jooksul võitnud kõik 24 matši, neist 21 nokaudiga.

Lisaks on ta endale kätte võidelnud nii WBO sarja (maailmameistriks Mayweather) kui WBA sarjade (maailmameistriks Pacquiao) tiitlimatši õigused.

Maailm ootab jätkuvalt kahe suure - Mayweatheri ja Pacquiao - vastasseisu. Üpris kindlalt võib öelda, et kumbki suurtest valivad pigem kellegi teise, kui Thurmani oma järgmiseks vastaseks.

Mees ise pakatab enesekindlusest: "Pacquiao on võidetav. Poksis loeb stiil ja Pacquiao pole kunagi minusuguse võitlejaga kohtunud. Ta on oma kaalu kohta väike, mina olen kergekeskkaalus juba alates keskkoolist olnud. Ma suudan lüüa, mõistan sporti. Ma tean, kuidas teda võita ja kuidas teda nokauteerida - sellest tuleks suurepärane matš."

Kuigi mehe moto on nokauteerida alati oma vastased, on ta kolmel korral pidanud kohtunike otsusega "leppima". Nii ka möödunud nädalavahetusel vanameistri, 40aastase Leonardo Buntu vastu, kelle jaoks oli tegemist esimese kaotusega 34 matšis. Kuid tulevik näib Thurmani jaoks helge. Peaasi, et ta liiga kiirelt liiga suurt tükki ei haara.