Joshua siirdus profipoksi pärast Londoni olümpial kuldmedali võitmist. Laupäeval pidas 198-sentimeetrine britt oma profikarjääri kaheksanda matši, alistades kolmandas raundis tehnilise nokaudiga kogenud, kuid keskpärase Konstantin Airich'i. Seni pole ükski tema vastane kolmanda raundini vastu pidanud.

On teada, et enamasti "küpsevad" üliraskekaalu poksijad aeglasemini. Loomulikult on näiteid, mis tõestavad vastupidist (Mike Tyson), kuid üldjuhul jõutakse tippvormi aastatel, kus vanus algab kolmega. Seega on Joshual veel aega areneda ning ega ta oma sõnul ka kiirusta: "Võtan rahulikult, otsin oma lööke. Naudin hetkel kõike, mida sel tasemel poksimine annab."

Hiljuti oli Johsual võimalus sparrida ning ühiseid treeninguid pidada hetkevalitseja Vladimir Klõtškoga. "Tšempion on hetkel omaette liigas. Sain temalt väga häid kogemusi," on Joshua maailmameistrist rääkides aupaklik.

Oktoobris on Joshual võimalus enda omandusse haarata esimene tiitlivöö. Selleks tuleb WBC-sarja Rahvusvahelise tiitli matšis alistada kogenud 34-aastane venelane Denis Bahhtov.

Saab näha, kuidas Joshual edasine teekond läheb. Hetkel tundub, et on põhjust lootusrikas olla.

Aga kuningatooli nõudlejaid on teisigi. Näiteks 28-aastane Deontay Wilder, kelle profiteel on nelja raundini suutnud vastu pidada vaid neli meest 32 matšist. Profipoksi raskekaalu tulevik näib olevat taas põnev.