Povetkin sai karjääri esimese kaotuse Vladimir Klõtškole 2013. aasta mais, jäädes kindlalt alla kohtunike häältega. Pärast seda on 35-aastane venelane võtnud kaks nokaudiga võitu, alistades Manuel Charri seitsmendas ning Carlos Takami kümnendas raundis.

Povetkinist Klõtško vastu vastast polnud. Ukrainlane ja valitsev maailmameister lõi ta neljal korral ringipõrandale ning kuigi nokaut jäi tulemata, ei olnud matši võitjas mingit küsimust. Ometi on Povetkini puhul tegemist tõenäoliselt kõige ohtlikuma mehega pärast Klõtškot. Seda tõestavad ka tema kaks viimast võitu meeste vastu, kelle mõlema puhul on tegemist maailma 20 parema üliraskekaallase hulka kuuluva poksijaga.

Esialgse info kohaselt peaks Povetkin enne Wilderiga kohtumist selgitama MM-tiitli matši õiguse läbi iirlase Mike Perez'i, kuid nendevahelist kohtumist pole veel kokku lepitud.

Üks on kindel, Wilder peab Povetkini ja Perezi vastasseisu võitjaga kokku minema, sest tegemist saab olema sarja kohustusliku matšiga.

Paljude poksiekspertide sõnul on karjääri jooksul kõik 33 matši võitnud nokaudimasin Wilder küll kiirelt arenemas ning äärmiselt ohtlik, kuid Povetkini näol on tegemist end tõestanud kogenud võitlejaga, kes on igas mõttes võimeline ameeriklaste unistuse - tõusta taas üliraskekaalu tippu -  purustama.