Mida paljud kindlasti ei tea, on see, et keskkaalu poksija alustas oma võitlejateed Eestis, täpsemalt Tartus ning on võidelnud meie riigi lipu all mitmetel suurvõistlustel, sealjuures ka maailmameistrivõistlustel.

Kindlasti tuleb mainida, et lähiajaloos pole ükski Eesti võitleja nii kõrgel profipoksi tasemel kaasa löönud. WBO ehk World Boxing Organisation kuulub nelja võimsama profipoksi sarja hulka, mille maailmameistritiitleid omavad näiteks Manny Pacquiao ning Vladimir Klõtško!

Akavov on lühikese profikarjääri jooksul astunud suuri samme. Mehel on kirjas 11 võitu ja 1 kaotus. Käsil on siiski kuuematšiline võiduseeria, seejuures kolm viimast on tulnud nokaudiga.

WBO Euroopa tiitlimatšis alistas Akavov teise raundi nokaudiga Ivan Jukici (17 võitu, 3 kaotust) ning kaitses oktoobris tiitlit kogenud ungarlase Sandor Mizško vastu neljanda rauni nokaudiga (25 võitu, 8 kaotust, 2 viiki).

Laupäeval astub Pihkvas sündinud, kuid Peterburi poksijate hulka kuuluv Akavov vastamisi poolaka Sebastian Skrzypczynskiga, kel kirjas 11 võitu, 9 kaotust ning 2 võitu.

Võitleb peagi Eestis?

Delfile teadaolevalt on Eesti promotsioonifirmal Estpromotions käsil hetkel Akaoviga läbirääkimised, mille tulemusel võib mees juba järgmise kuu lõpul astuda Eesti publiku ees ringi ning laupäevase võidu korral kaitsta Tallinnas taaskord profitiitlit. Kui nii läheb, leiab Tallinnas aset Eesti ajaloo esimene profipoksi tiitlimatš!