Sama turniiri on omal ajal võitnud ka sellised poksi suurkujud nagu Mike Tyson, Oscar De La Hoya, hiljuti ka 2012. aasta Londoni olümpiakuld Luke Campbell.

Kuni 91-kilogrammiste seas tiitlit kaitsnud Karlson alistas avaringis tehnilise nokaudiga ungarlase Jozsef Zsigmondi, poolfinaalis kohtunike ühehäälse otsusega šotlase Stephen Lavelle'i ning finaalis kohtunike 2:1 häältega soomlase Tomi Honka.

Karlsonil on eriti hea meel, et suutis edukalt esineda ilma kiivrita. Eelmisel aastal võttis AIBA teatavasti vastu otsuse loobuda amatööride tasemel kaitsvast kiivrist. Karlsoni jaoks oli tegemist esimese turniiriga ilma peakaitseta.

"Vastased läksid järjest tugevamaks. Hea meel on selle üle, et sain teha kolm matši," rääkis Karlson Delfile.

"Esimest matši kontrollisin täielikult. Lõpus lasi vastane ühe uppercut'i läbi ja sekundant viskas valge rätiku ringi. Teine vastane oli selgelt parem. Sel aastal käis ta ka Kasahstanis MM-il. Enne matši polnud aga aimugi, milline on tema poksistiil. Aga olin selgelt pikem ja kasutasin seda ära," kirjeldas Karlson kahte esimest matši.

"Finaalis võitsin esimese raundi 2:1, kuid kaotasin teise 0:3. Viimases raundis ei olnud enam midagi kaotada ja õnneks tuli lõppkokkuvõttes ikkagi võit. Seekord tõmmati autasustamisel üles ka õige lipp," naljatles Karlson.

Päevad enne turniiri oli Karlsonil võimalus ringis sparrida ühe maailma parima üliraskekaallase Robert Heleniusega.

"Laager Heleniusega oli hädavajalik. Vastaste hoope polnud õieti tundagi pärast sellise klassiga mehega sparrimist. Heleniusega poksimine võttis kartuse ka pihta saada," tunnistas Karlson.