Pärast Aleksandr Povetkini allajäämist on tunne, et Klitško vastu ei ole hetkel kedagi panna.

Klitško on karjääris ka sellises staadiumis, kus on ehitanud endale Euroopas korraliku fännipõhja, teenistuse ning paljude ekspertide sõnul ei kavatsegi kõige tugevamate vastu enam kätt proovida. Ka matš Povetkiniga küpses ahjus hirmus pikalt.

Die Welt on kirja pannud viis poksijat, kes veel Klitškoga kohtunud ei ole, kuid keda hetkel peetakse piisavalt heaks, et ukrainlasele haiget teha.

1. Võitmatu venelane Deniss Boitsov - 27-aastasel ja 185-sentimeetrisel venelasel, kes karjääri jooksul kõik 33 matši võitnud (neist 26 nokaudiga) on Vladimiri venna Vitali treeneri Fritz Sduneki hinnangul "parimad omadused Vladimiri alistamiseks". Osade arvates on Boitsov Mike Tysoniga sarnase võitlusstiiliga - agressiivne ja väga tugev. Ka pikkus on sarnane. Kahjuks on Boitsov viimasel ajal vigastustega hädas olnud. Ka see aasta ei saa mees enam võidelda, kuna vigastas jalgpalli mängides põlve.

2. Löögijõuline mõlalõug Dereck Chisora - 29-aastane ja 188-sentimeetrit pikk Chisora on väga tugev ning kõigile poksifännidele tuntud, kui ükskõikne mölalõug. Tema kaotus viiendas raundis David Haye'le oligi karjääri suurim allajäämine. Ei Robert Helenius ega Vitali Klitško suutnud talle viga teha. Ka on ta punktidega kaotanud Tyson Fury'le, kuid aastad on talle ainult head teinud ning viimastes matšides on Chisora palju paremini poksinud. Hetkel kannab Chisora väljateenitult Euroopa tiitlit.

3. Hiiglaslik inglane Tyson Fury - 25-aastane ja 206 sentimeetrit pikk Fury võib olla Klitško jaoks väga ohtlik vastane juba keremõõtude järgi. Poolteist aastat tagasi kuulutas ta, et on aastaga Klitško jaoks valmis. Nüüd on see aeg möödas. Ees ootab kohalik duell David Haye'ga, mis toimub veebruaris. Fury on võitnud karjääri jooksul kõik 21 matši, neist 15 nokaudiga.
Klitško - Povetkini matši kohta ütles ta järgmist: "See oli ajaloo kõige s*tem raskekaalu tiitlimatš, mida näinud olen. Oleksin 10 000 000 protsenti Vladimiri nokauteerinud."

4. Tehniliselt tugev Kubrat Pulev - kõigist nimetatutest ongi vast Pulevil kõige suurem lootus peagi Klitško vastu astuda. 32-aastane ja 194-sentimeetrine bulgaarlane võib vabalt olla hetkel paremuselt teine poksija maailmas. Mees on kindlalt alistanud neli viimast, poksimaailma tippu kuulunud võitlejat (Michael Sprott, Alexander Dimitrenko, Alexander Ustinov ja Tony Thompson). Suurepärase tehnilise pagasiga Pulev on võitnud kõik 18 matši. IBF-nimekirjas on ta esimene väljakutsuja.

5. Ameeriklaste suurlootus Deontay Wilder - nimekirjas vast kõige üllatusvõimeline mees. 27-aastane ja 201-sentimeetrit pikk on karjääri jooksul võitnud kõik 29 matši. Ja kõik nokaudiga! Kõige pikem matš on kestnud neli raundi! Vastaseid on aga samuti hästi valitud, nimekamatest Siarhei Liahhovitš ning endine Euroopa meister Audley Harrison. Mõlemad kukkusid esimeses raundis.

Toimetaja valik on Wilder. Miks? Vaadake allolevaid videosid.
'