Inetu vahejuhtum leidis aset pühapäevasel päeval. Järgmisel reedel ilmunud Spordileht kajastas kismat lausa esilehel. "Kalevi rahvuslikud poksivõistlused. Publiku inetu aktsioon kohtuniku vastu" kõlas pealkiri.

Sündmuste ahel on kirja pandud väga neutraalses keeles, ilma liigsete varjundite ja lisakommentaarideta:

"Võistlustel tekitas teatud elevuse kergkeskkaalus Nielenderi (Sport) ja Reino (Kalev) vaheline matsh, mille võitjaks kuulutati esimene. Võistlus ise oli äärmiselt tasavägine, lõpuringis tundus isegi Reino ülekaalu, kes oli seekord palju vastupidavam oma vastasest. Esimesel kahel roundil võis olla Nielender parem, kui parema tehnikaga võistleja, kuid kolmas round oli kahtluseta Reino oma.

Kohtunikud andsid võidu Nielenderile vahekorraga 2:1, kusjuures Kalevi Alliman otsustas matshi Reinole, Lilender (Sport) ja Matsov (Poksiklubi) aga Nielenderile. Pärast tagajärje väljakuulutamist muutusid mehed õige ägedaks, kuna tungiti kallale N. Matsovile kui süüdlasele Reino kaotuses. Selle ägeda meeleavalduse juures juhtus mõningaid inetuid asju, eriti ebakohane oli kohtunikkude ülestõusmine oma laua tagant, et õiendada Matsoviga arveid lähedast distantsist.

Publik pidas end ülal ebakohaselt, kuna oleks pidanud alluma kohtuniku otsusele vaatamata sellele, kas ta oli õiglane või mitte. Halb mulje jäi kogu võistlusest selle ühe matshi pärast."

Nigul Maatsoo (29.12.1902 - 11.11.1967) oli enne kohtunikukarjääri ise poksija ning hiljem hinnatud juhendaja, kes osales 1952. aasta Helsingi olümpiamängudel Nõukogude Liidu poksikoondise juures treenerina. Tema õpilased olid Roman Kariste, Karl Käbi, Martin Linnamägi, Hillar Loskit, Anton Raadik, Evald Seepere, Nikolai Stepulov jt.

1968.-1981. aastani peeti Maatsoo mälestuseks temanimelisi mälestusvõistlusi.