30-aastane ameeriklane (23 võitu, 1 viik, 20 nokauti) pidi üritama Joshualt tema IBF-i, WBA ja WBO tiitleid röövida 1. juunil New Yorgis Madison Square Gardenis. Kohtumisest pidi tulema Joshua (22 võitu, 21 nokauti) esimene matš Ameerika Ühendriikide pinnal.

Positiivse proovi võtsid Millerilt, kes jäi dopinguga vahele ka 2014. aastal, Vabatahtliku Antidopingu Üksuse (VADA) ametnikud 20. märtsil, teatas Twitteris poksipromootor Eddie Hearn.

"Teeme koostööd kõikide asjasse puutuvate osapooltega ning hoiame teid detailidega kursis. AJ (Anthony Joshua - toim) valmistub ikka 1. juuni ja MSG nimel," ütles Hearn.

Milleri kaaspromootor Dmitry Salita kinnitas kuuldusi, öeldes, et tema klient jätkab treenimist, kuniks agentuur rohkem informatsiooni otsib.

Kui matš ära peaks jääma, jääb Miller ilma oma elu suurimast palgatšekist 6,5 miljonit dollarit.

Iroonilisel kombel oli just Miller see, kes matši kokkuleppimise ajal ja pärast seda Joshuat avalikult dopingu tarvitamises kahtlustas. New Yorgis sündinud poksija põrus ise dopingukontrollis 2014. aasta juunis, kui ta oli veel kikkpoksija ning sai selle eest üheksa kuu pikkuse võistluskeelu ja 2500-dollarilise trahvi.

Toona leiti tema kehast kaalu alandavat ja sportlikku sooritusvõimet parandavat ainet metüülheksaneamiini, seekord olevat patustatud enduroboliga.

Maailma poksimeedia on Hearni vihjest Joshua valmistumise kohta välja lugenud, et ilmselt otsitakse talle samaks kuupäevaks uut vastast. Joseph Parker, kellelt Joshua eelmisel aastal Cardiffis punktivõiduga WBO tiitli napsas, teatas Twitteris, et ta oleks "vägagi valmis" Milleri kohta üle võtma.