Haye käis ööl vastu laupäeva õlaoperatsioonil, mis kestis viis tundi. Mehe enda sõnul ei suutnud arstid aga õlga nii korda saada, et poksikarjäär saaks jätkuda.

Kogu loo muudab kummaliseks asjaolu, et Haye peab nüüd teist korda järjest loobuma matšist Tyson Fury'ga. Esmakordselt pidanuks kaks parimat britti kohtuma juba septembris, kuid Haye'd tabas treeningul kulmuvigastus ning matš lükati veebruari algusse.

"Ma tõesti arvasin, et õlavigastus pole nii hull," lausus Haye. "Arstid saatsid mu röntgenisse ning 24 tundi hiljem sain teada, kui tõsine asi on. Järgise 24 tunni möödudes olin operatsioonilaual," lausus endine WBA-sarja üliraskekaalu tavatiitli omanik.

"Mul olid järgmiseks aastaks suured plaanid ja eesmärk võita tagasi maailmameistritiitel. Poleks uskunud, et mind sel aastal nii palju ebaõnne tabab. Poksijumalad annavad mõista, et aitab ja et on aeg kindad varna riputada."

Haye tõusis poksimaailma tippu, kui raskekaalus (cruiserweight) 2007. aastal Jean Marc Mormecki alistamisega WBC ja WBA sarja supertiitlid võitis. Hiljem lisandus veel WBO sarja maailmameistritiitel. Seejärel liikus Haye edasi üliraskekaalu, kus alistas kohtunike otsusega Nikolai Valujevi.

Haye karjääri suurim matš toimus 2011. aastal Vladimir Klitško vastu. Britt kaotas kindlalt kohtunike ühehäälse otsusega.

Haye'l on karjääris kirjas 26 võitu ja 2 kaotust. 2001. aastal võitis ta amatööride MM-il hõbemedali.